Ειδήσεις και Νέα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σφοδρές συγκρούσεις Τούρκων & SDF – Καίγονται χριστιανικές γειτονιές! – Bίντεο-σοκ με νεκρούς Κούρδους

Σφοδρές συγκρούσεις έχουμε μεταξύ των Κούρδων του SDF και τών ΤΕΔ. Ήδη αυτή την στιγμή οι Τούρκοι πολιορκούν το Κομπανί, την πόλη-σύμβολο της αντίστασης κατά των ισλαμιστών.

Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλούν βίντεο και εικόνες με νεκρούς πολίτες Κούρδους.

Ο πρώτος στόχος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στις 16.00 (ώρα Ελλάδας) στο συριακό Κουρδιστάν (βόρεια και ανατολική Συρία) ήταν το στρατόπεδο εκπαίδευσης της ειδικής αντιτρομοκρατικής μονάδας YAT, που συγκρότησαν τα τελευταία χρόνια οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Οι κομάντος των YAT εκπαιδεύτηκαν από τους Αμερικανούς και τους άλλους συμμάχους του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, για να διεξάγουν καταδρομικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Προφανώς και οι Τούρκοι θεωρούν εξαιρετικά επικίνδυνους μαχητές τους άνδρες και τις γυναίκες των YAT, για αυτό και τους βομβάρδισαν πρώτους, επιχειρώντας να τους σκοτώσουν για να μην τους έχουν απέναντί τους στο πεδίο της μάχης.

Ο ηγέτης των Κούρδων την ίδια στιγμή διαμήνυσε στον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν πως «οποιαδήποτε επέμβαση θα βρει σκληρή απάντηση. Οι μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής περιμένουν με το δάχτυλο στην σκανδάλη».

«Η κατάσταση στη Συρία είναι πολύπλοκη και δεν είναι προς το συμφέρον του Ερντογάν να εισβάλλει στα εδάφη μας. Εμείς από την πλευρά μας, ο λαός μας είναι έτοιμος και ψυχολογικά και σε όλα τα μέτωπα και έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και είναι συνηθισμένος στα δύσκολα και θα πολεμήσει», είπε ο συμπρόεδρος του PYD.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει πικρία για τη στάση των Αμερικανών και για τον εάν θα έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ ο ηγέτης των Κούρδων τόνισε πως: «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στον λαό μας. Όχι μόνο οι Κούρδοι αλλά και οι Άραβες και οι Ασσύριοι. 

Όλοι αναρωτιούνται. Εμείς ήμασταν μέρος του διεθνούς συνασπισμού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Νικήσαμε τους τρομοκράτες. Κάναμε μεγάλο πόλεμο. Νικήσαμε και αυτή τη στιγμή παρόλο που δεν μας είχαν δώσει γραπτές εγγυήσεις ότι θα μας προστατεύουν αλλά πάντα έλεγαν ότι: Θα είμαστε εδώ και θα σας προστατεύουμε.

Εν τω μεταξύ νέα γενοκτονία των Ασσυρίων στη βόρεια Συρία. Οι Τούρκοι βομβάρδισαν και καίγονται οι συνοικίες των Ασσυρίων χριστιανών στην πόλη Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία.

Η πόλη Καμισλί είχε μείνει μέχρι τώρα εκτός των συγκρούσεων στον συριακό εμφύλιο.

Δείτε βίντεο με τα σπίτια παραδομένα στις φλόγες:

https://twitter.com/TSKMap/status/1181987049940930562

https://twitter.com/azadmourad1/status/1181990406034268161

https://twitter.com/azadmourad1/status/1181990406034268161

πηγή: pentapostagma.gr

 

Σχετικές αναρτήσεις

Μόναχο: Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος!!!

HELLENiQ ENERGY: Στο 4ο τρίμηνο οι αποφάσεις για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κρήτη.

e-enimerosi

Μαρία Καρυστιανού: «Τι φοβόσασταν ότι θα αποκαλυφθεί»;

e-enimerosi