Πολιτική

Ακυρώθηκε το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

Για λόγους ασφαλείας η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι εκρηκτική, ιδίος μετά την βομβιστική επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας, με εκατοντάδες νεκρούς, όπου εκτιμήθηκε ότι το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη δενείναι  ασφαλής.

Χθες, στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την Μέση Ανατολή, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να έχει κοινή φωνή στην κρίση της Μέσης Ανατολής, ότι πρέπει να προστατευθούν οι άμαχοι και η απάντηση να είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο.

Επίσης έδωσε έμφαση στην αυτοάμυνα του Ισραήλ, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διάσταση της ασφάλειας ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού των υπηρεσιών ασφαλείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επισήμανε την ανησυχία της Ελλάδας για τις συνέπειες που θα είχε η επέκταση της κρίσης σε περιφερειακό επίπεδο. Τόνισε ότι οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν σήμερα περισσότερο επιτακτική από ποτέ την στρατηγική συνεργασία της Ε.Ε. με την Αίγυπτο.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Διάρρηξη στη διεύθυνση Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi