ΔιασποράΚοινωνία Κόσμος

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τον άτυχο Έλληνα Διονύση Αγγελάκο που βρέθηκε νεκρός τον Φεβρουάριο του 2019 στην πόλη Darmstadt στην Γερμανία

Με αφορμή όσα πρόσφατα αναφέρθηκαν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha σχετικά με την περίπτωση Έλληνα πολίτη, ο οποίος ανευρέθη νεκρός από τις γερμανικές αρχές τέλη Φεβρουαρίου του 2019 στην πόλη Darmstadt, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έδωσε εντολή για την άμεση διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην αρμόδια ελληνική προξενική αρχή στη Φρανκφούρτη.

Υπενθυμίζουμε πως η οικογένειά του τον αναζητούσε επί ενάμιση χρόνο.

Αφορμή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι τη υπόθεσης αποτέλεσε η εκπομπή “Φως στο Τούνελ“ της Αγγελικής Νικολούλη. Ο άτυχος Διονύσης Αγγελάκος είχε βρεθεί νεκρός στην άκρη ενός ποταμού της πόλης Ντάρμσταντ κοντά στη Φρανκφούρτη. Πάνω του βρέθηκαν τα προσωπικά του στοιχεία, γεγονός που άνοιξε το δρόμο των ερευνών της αστυνομίας. Προσπάθησαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το ελληνικό Προξενείο Φρανκφούρτης, αλλά κανείς δεν απάντησε στις κλήσεις τους.

Μία μέρα μετά την εύρεση του πτώματος, έστειλαν e-mail στο Προξενείο, γνωστοποιώντας την αδυναμία επικοινωνίας. Αναφέρονταν στο θάνατο του Έλληνα υπηκόου Διονύση Αγγελάκου και τόνιζαν την άμεση ανάγκη για επαφή.

Κανένας από το Προξενείο δεν έψαξε να βρει τι συμβαίνει και η γερμανική αστυνομία ακολούθησε τη διαδικασία που προβλέπεται σε παρόμοιες υποθέσεις. Κράτησε τη σορό του άτυχου Έλληνα σε ψυγείο περίπου έξι εβδομάδες και στη συνέχεια προχώρησε στην αποτέφρωσή του.

Η e-enimerosi θα ανεβάσει άρθρο κάποια στιγμή για τις παλινωδίες που λαμβάνουν χώρα στις προξενικές αρχές όχι μόνο στην Γερμανία αλλά και γενικά. Κάποια στιγμή αυτή η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει και οι ομογενείς να εξυπηρετούνται ως πρέπει.

Η σελίδα προσπάθησε να έρθει σε επαφή με το προξενείο αλλά απάντηση δεν έλαβε ακόμα.

Όσοι Έλληνες της ομογένειας θέλετε να καταγγείλετε γεγονότα κακής εξυπηρέτησης μπορείτε να επικοινωνήσετε με την σελίδα στο e-mail e.enimerosi20@gmail.com έτσι ούτω σώστε να βάλουμε ένα λιθαράκι να διορθώσουμε την κατάσταση στα προξενεία, και να μην ταλαιπωρούνται χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού.

Η τραγική ιστορία του Ελληνα στη Γερμανία που προκαλεί οργή και θυμό.

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος