Άμυνα

Απάντηση στις Τουρκικές προκλήσεις: «Φωτιά και ατσάλι» από Ρόδο και Λέσβο.

Η Νότια Ρόδος σείστηκε το πρωί από τον καταιγισμό πυρών των φρουρών του ακριτικού νησιού. Την ώρα που η Άγκυρα επιμένει με θράσος να απαιτεί αποστρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών του Αρχιπελάγους  λαμβάνει κυριολεκτικά το πιο ηχηρό μήνυμα των τελευταίων εβδομάδων από το πιο ισχυρό ‘’κάστρο’’ του Νοτιοανατολικού Αιγαίου. Με την εντυπωσιακή άσκηση «ΚΟΛΟΣΣΟΣ 22» να καταδεικνύει πολλαπλά συμπεράσματα τόσο για την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων  όσο και για την αποφασιστικότητα της Αθήνας όχι απλά να απαντά ότι «δεν αποστρατικοποιείται ότι απειλείται» αλλά και να μη διστάζει να το δείχνει στην πράξη.

Με τεράστιο όγκο πυρών,συντονισμό και πλήρη ακρίβεια προσωπικό και οπλικά συστήματα της 95 AΔΤΕ εκτέλεσαν σενάριο αντίδρασης σε εχθρικό προγεφύρωμα και αεροπρογεφύρωμα. Οι χερσαίες δυνάμεις του νησιού με την υποστήριξη μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού έδειξαν πως θα αντιδράσουν σε αυτό το ενδεχόμενο.

image141

Για σχεδόν δύο ώρες οι δυνάμεις άμυνας του νησιού με καταιγισμό πυρών και τακτικές κινήσεις εφάρμοσαν τα σχέδια του Επιτελείου και ολοκλήρωσαν την άσκηση «ΚΟΛΟΣΣΟΣ» με απόλυτη επιτυχία στο πεδίο βολής Κατταβιάς. Τα οπλικά συστήματα που έκλεψαν τις εντυπώσεις ήταν οι πολλαπλοί εκτοξευτές RΜ-70 με τα εκπληκτικής ακρίβειας πυρά τους στη θάλασσα, τα ελικόπτερα Apache και Kiowa Warrior με τους τρομακτικούς πυραύλους Hellfire ενώ σταθερή αξία παραμένουν τα άρματα μάχης M-48 AMolf που ηγήθηκαν της αντεπίθεσης.

Όμως αυτό που προκάλεσε τον εκνευρισμό της Άγκυρας ήταν η παρουσία στην άσκηση των τεθωρακισμένων οχημάτων αναγνώρισης M-1117 Guardianτα οποία ήδη ενισχύουν την άμυνα των ακριτικών νησιών.«Στην άσκηση στη χρησιμοποιήθηκαν αμερικανικά άρματα M-1117» αναφέρουν ήδη τα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης κάνοντας λόγο για εξοπλιστική ενίσχυση των δήθεν αποστρατικοποιημένων νησιών του Αιγαίου.
image141
Είχε προηγηθεί η προκλητική ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας της Τουρκίας που ανέφερε: «Αναμένουμε από την Ελλάδα η οποία αδιαφορεί για τις προτάσεις διαλόγου, το συντομότερο δυνατόν να τερματίσει τις δραστηριότητες στρατιωτικοποίησης των νησιών που έχουν αποστρατικοποιημένο καθεστώς και όλες τις παραβιάσεις διεθνών συνθηκών και διεθνούς δικαίου» Για να πάρει πριν συμπληρωθούν ελάχιστες ώρες την απάντηση από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις όχι μόνο στη Ρόδο αλλά και στη Λέσβο με την εντυπωσιακή νυχτερινή άσκηση με πραγματικά πυρά «ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ». Απάντηση στις πολεμικές ιαχές όσων υποστηρίζουν ότι ‘’θα έρθουν νύχτα».
image325
image511
 image64
image73
google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

«Μέδουσα»: Τα σενάρια της άσκησης μετά από απουσία ενός έτους

e-enimerosi

Δένδιας: «Η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα αντιπυραυλικό-αντιdrone θόλο».

Iron Dome και μάλιστα προχθές γιατί η Ελλάδα είναι επίσημα… γυμνή!!!

e-enimerosi