ΔιεθνήΕθνικά Θέματα

Απαράδεκτος Μπάιντεν: Έστειλε επιστολή στο Κογκρέσο, “δώστε τα F-16 στον Ερντογάν”.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν έστειλε επιστολή στα μέλη του Κογκρέσου, από τα οποία ζήτησε να εγκρίνουν την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

Τα παραπάνω αναφέρει η ανταποκρίτρια του πρακτορείου Reuters στην Ουάσιγκτον, Humeyra Pamuk. Όπως σημειώνει το πληροφορήθηκε από πηγές, μια ημέρα αφότου το τουρκικό κοινοβούλιο επικύρωσε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Όμως, όπως τονίζει η ανταποκρίτρια, “αυτή ΔΕΝ είναι η επίσημη ειδοποίηση που πρέπει να στείλει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Κογκρέσο για να προχωρήσει η πώληση”.

Η ανταποκρίτρια σημειώνει ότι (το Στέιτ Ντιπάρτμεντ) “ήταν σαφές ότι θα το κάνει μόνο όταν ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασία της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Αυτή η επιστολή είναι ένα ενδιάμεσο βήμα που ενθαρρύνει τους νομοθέτες να εγκρίνουν την πώληση”, αναφέρει.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Νίκος Λυγερός: Τι σημαίνει η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Ινδίας.

e-enimerosi

Εκλογές στην Ινδία.