Συμβουλές διατροφής

Άσπρο αγελαδινό ελληνικό βούτυρο αντί για μαργαρίνη.

Γράφει η Γερακάκη Στυλιανή.

Το άσπρο αγελαδινό ελληνικό βούτυρο είναι μια θαυμαστή τροφή.

Είναι το μόνο αληθινό βούτυρο.

Μας προσφέρει λιποδιαλυτές βιταμίνες (ADEK), είναι πλούσιο σε σημαντικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως μαγγάνιο, χρώμιο, ψευδάργυρο, σελήνιο και χαλκό κ.α.

Και το κυριότερο.

Έχει την τέλεια αναλογία σε Ω6 και Ω3 λιπαρά οξέα και αποτρέπει την δημιουργία φλεγμονών στον οργανισμό μας, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Η μαργαρίνη αντίθετα, είναι ένα τεχνητό προϊόν που παρασκευάζεται από υδρογονωμένα φυτικά έλαια και λίπη.

Για να αποκτήσει την μορφή (ημιστερεά μορφή) και την υφή που έχει υποβάλλεται στην διαδικασία της υδρογόνωσης, ώστε να μοιάζει στο βούτυρο στην εμφάνιση αλλά να αλείφεται πιο εύκολα και να είναι πιο δελεαστική.

Κατά την διαδικασία αυτή τα φυτικά έλαια αποκτούν στερεή σύσταση με την προσθήκη ατόμων υδρογόνου και καταλυτών (τοξικά στοιχεία), όπως οξείδιο του νικελίου, αλουμίνιου και άλλων βαρέων μετάλλων. Η υψηλή θερμοκρασία που υποβάλλονται είναι απαραίτητη για να εξαλειφθεί η οσμή και να αρχίζει το προϊόν να έχει την όψη του βουτύρου.

Η Γερακάκη Στυλιανή σπούδασε στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Αμαρουσίου στην ειδικότητα “ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ” και είναι κάτοχος “Βεβαίωσης Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ” από τον Εθνικό οργανισμό Πιστοποίησης προσόντων και επαγγελματικού προσανατολισμού Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Έχει αρθρογραφήσει για θέματα διατροφής και υγείας σε πολλά διαδικτυακά περιοδικά και ιστοσελίδες. Μπορείτε να επισκεφτείτε και τη σελίδα της στο Facebook εδώ.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Διατροφή και διακοπή καπνίσματος.

e-enimerosi

Ο εθισμός στην τηλεόραση παχαίνει!

e-enimerosi

Ποιο είναι το πραγματικό γιαούρτι?

e-enimerosi