Διατροφή υγεία

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξανά μία μάσκα που είχες ήδη φορέσει;

Συνήθως όταν φεύγαμε από το σπίτι ο έλεγχος που κάναμε ήταν αν έχουμε κινητό, κλειδιά και πορτοφόλι. Τώρα κάθε φορά που φεύγουμε τσεκάρουμε αν έχουμε πάρει μαζί τη μάσκα μας, μιας και δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι χωρίς αυτή. Εδώ και περίπου έναν μήνα η χρήση της μάσκας έχει γίνει υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους και έτσι έπρεπε να αποδεχτούμε ακόμη μια αλλαγή στη ζωή μας.

Τώρα που είμαστε ξανά σε καραντίνα έχουμε ελαττώσει τη χρήση της, αφού έξω από το σπίτι βγαίνουμε μόνο αν χρειαστεί να πάμε στο σούπερ μάρκετ ή σε φαρμακείο, ωστόσο μια απορία που μας είχε δημιουργηθεί και ακόμη τη σκεφτόμαστε είναι εξής: μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μάσκα να την αποθηκεύσεις στην τσάντα σου και μετά να τη χρησιμοποιήσεις ξανά;

Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, εάν το κάνεις προσεκτικά τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πρέπει πρώτα να απολυμάνεις τα χέρια σου, να αφαιρέσεις τη μάσκα αγγίζοντας μόνο τα κορδονάκια ή τα λάστιχα και να την αποθηκεύσεις σε ένα σακουλάκι που σφραγίζει. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ξανά μετά αφού απολυμάνεις τα χέρια σου εκ νέου και φυσικά χωρίς να αγγίζεις το κομμάτι του προσώπου. Όσο περισσότερες φορές χρησιμοποιείς τη μάσκα σου χωρίς να τη πλένεις ή να την αλλάζεις, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος.

πηγή

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Πέντε σοβαρά προβλήματα υγείας που αποκαλύπτουν τα πόδια (Φώτο).

e-enimerosi

5 συστατικά που πρέπει να περιέχει το scrub απολέπισης (εικόνες)

e-enimerosi

Οξεία πυελονεφρίτιδα: 7 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε (εικόνες)

e-enimerosi