Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έσπασε το φράγμα των 1.300 μονάδων.

Η υπέρβαση των 1.300 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, ”ψήνονταν” εδώ και μία εβδομάδα και ήταν θέμα χρόνου. Επί της ουσίας ήταν μία πιστοποίηση της ανοδικής τάσης ακόμη και στο τέλος μίας καλής χρονιάς. Oι εκτιμήσεις της ΤτΕ για ανάπτυξη 2,4% το 2024 μόνο αδιάφορους δεν αφήνει τους επενδυτές σε πολλούς κλάδους.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στα επίπεδα πέριξ των 1.300 μονάδων με εσωτερική μεταβλητότητα και έντονες ενδοκλαδικές διακυμάνσεις που δημιουργούσαν αντίρροπες τάσεις. Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1301,81 μονάδες με άνοδο 0,26%. Η αξία συναλλαγών ήταν χαμηλότερη των προηγούμενων συνεδριάσεων και έφτασε στα 79 εκατ. Ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι  54 έκλεισαν ανοδικά και οι 62 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 0,31% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap κατά 0,45%. Στους επιμέρους κλάδους, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των  Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων (1,95%), οι βιομηχανικές (0,68%) και τα τρόφιμα ποτά (0,41%). Ο τραπεζικός κλάδος υποχώρησε κατά (-0,22%).

Οι τελευταίες 6 συνεδριάσεις της χρονιάς δεν επιφυλάσσουν ιδιαίτερες εκπλήξεις , εκτιμούν οι εγχώριοι χρηματιστηριακοί παράγοντες. Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται ανάμεσα στους 3 ευρωπαϊκούς δείκτες με την μεγαλύτερη άνοδο και πλέον βάζει υποθήκη για ένα θετικό ξεκίνημα το 2024.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Εθνική τράπεζα: Κέρδη €358 εκατ. το πρώτο 3μηνο

e-enimerosi

Χρηματιστήριο: Συνέχεια στην ανοδική πορεία.

e-enimerosi

Πώς οικοδομείται ένα παγκόσμιο νόμισμα.

e-enimerosi