Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.

«Καμπανάκι» για την κυβέρνηση στην διαχείριση της στις φυσικές καταστροφές αποτελεί νέα δημοσκόπηση, που δείχνει ότι οι ψηφοφόροι θεωρούν ορατό τον κίνδυνο διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 32,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 17%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 10,5%, το ΚΚΕ με 7,5%, οι Σπαρτιάτες με 3,5%, η Ελληνική Λύση με 5%, η Νίκη με 2,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5%.

Στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών πρώτος έρχεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 43% των πολιτών να απαντούν ότι έχουν σίγουρα ή μάλλον θετική άποψη. Το 39% «ψηφίζει» τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Την τρίτη θέση μοιράζονται ο Στέφανος Κασσελάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης που λαμβάνουν ο κάθε ένας από 28%.

Στην ερώτηση πώς θα πάνε τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του νέου προέδρου το 39% απαντά λίγο χειρότερα και πολύ χειρότερα και μόλις το 29% λέει λίγο και πολύ καλύτερα. Το 22% δηλώνει ότι τα πράγματα θα είναι ίδια.

Παράλληλα το 46% δηλώνει ότι δεν αποτελεί ούτε πλεονέκτημα ούτε μειονέκτημα το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάστηκε στο πολιτικό σκηνικό πριν λίγους μήνες. Μόλις το 27% το θεωρεί μειονέκτημα και το 17% πλεονέκτημα.

Στην ερώτηση αν υπάρχει θέμα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ το 58% απαντά σίγουρα και μάλλον «ναι», ενώ μόλις το 29% δηλώνει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Οι πολίτες δεν βαθμολογούν θετικά την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στις φυσικές καταστροφές, καθώς το 54% δηλώνει ότι ήταν στην λάθος κατεύθυνση. Μόλις το 39% απαντά ότι η αντίδραση ήταν στην σωστή κατεύθυνση.

Τέλος το 51% αναφέρει ότι τις πρώτες 100 μέρες η κυβέρνηση κινείται σε λάθος κατεύθυνση και το 40% σε σωστή κατεύθυνση.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

enikos.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Διάρρηξη στη διεύθυνση Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi