Άμυνα

ΕΑΒ: Πρώτη πτήση του ΑΡΧΥΤΑΣ τον Ιανουάριο του 2024.

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία βρίσκεται πολύ κοντά σε παραγγελίες από το Υπουργείο Άμυνας της για το πρώτο της μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το Αρχύτας, το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σχεδιασμένο για επιχειρήσεις αναγνώρισης και επιτήρησης, με την πρώτη του πτήση να έχει πλέον προγραμματιστεί για το τέλος του έτους 2023 ή τις αρχές Ιανουαρίου 2024 όπως ανέφερε η Elisabeth Gosselin στο δίκτυο C4ISRnet.

Αυτή η πολύ γρήγορη πρόοδος αντανακλά την ιεράρχηση της εγχώριας τεχνολογίας UAV από τον ελληνικό αμυντικό τομέα και σχέδιο της επιτήρησης του Αιγαίου. Η εταιρεία δήλωσε τότε στο Defense News ότι αναμένει το πρώτο μοντέλο (μοντέλο προπαραγωγής) να είναι έτοιμο για δοκιμαστική πτήση τον Μάρτιο του 2024.

Η πληροφορία όπως γίνεται αντιληπτό έχει εξαχθεί από την αμυντική δημοσιογράφο Elisabeth Gosselin στο δίκτυο C4ISRnet η οποία βασίζεται σε πηγές της ΕΑΒ.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Δένδιας: «Η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα αντιπυραυλικό-αντιdrone θόλο».

Iron Dome και μάλιστα προχθές γιατί η Ελλάδα είναι επίσημα… γυμνή!!!

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi