Γερμανία

Εκλογές σε Βαυαρία και Έσση. Το CDU κερδίζει ξεκάθαρα στις εκλογές στην Έσση, συνεχίζεται ο συνασπισμός στην Βαυαρία.

Ο Μπόρις Ράιν θα παραμείνει πιθανότατα πρωθυπουργός της Έσσης. Σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις, ο νυν πρόεδρος θα πετύχει ξεκάθαρη νίκη στις. Το SPD με υποψήφια τη Νάνσυ Φέϊζερ πέτυχε αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το AfD. Το FDP βρίσκεται επί του παρόντος περίπου στο 5% και πρέπει να ανησυχεί για την είσοδό του στο κρατικό κοινοβούλιο.

Το CDU κατέγραψε το μεγαλύτερο κέρδος σε σύγκριση με τις τελευταίες πολιτειακές εκλογές. Σύμφωνα με την πρώτη πρόβλεψη, είναι 8,5% πάνω από τις επιδόσεις του 2018. Το SPD (-3,8%) και οι Πράσινοι (-4,3%) κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Τα αποτελέσματα στην Έσση:
  • CDU 35,5%
  • SPD 16%
  • Grüne 15,5%
  • FDP 5%
  • Linke 3,5%
  • AfD 16%

Ένα πρόχειρο τελικό αποτέλεσμα για τις πολιτειακές εκλογές στην Έσση θα είναι διαθέσιμο κάποια στιγμή τη νύχτα από Κυριακή προς Δευτέρα.

Ρήνος και Σόντερ θα μπορέσουν να συνεχίσουν τους συνασπισμούς τους, το SPD έχει σημαντικές απώλειες. Το FDP φαίνετε να χάνει την είσοδο στα κοινοβούλια σε Βισμπάντεν και Μόναχο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το CSU ανέρχεται στο 36,5 με 37,0%. Αυτό θα σήμαινε ότι το κόμμα, το οποίο είναι επικεφαλής της κυβέρνησης στο Ελεύθερο Κράτος για 65 χρόνια, θα γλιστρήσει κάτω από το καταστροφικό αποτέλεσμα του 2018. Τότε είχε 37,2%. Οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι βελτιώνονται στο 14% από 11,6% το 2018. Οι Πράσινοι χάνουν σε 15,5 με 16%. Το AfD κερδίζει έντονα στο 15 με 16%. Αυτό είναι 5 με 6 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από ό,τι στις τελευταίες πολιτειακές εκλογές. Το SPD, από την άλλη πλευρά, πέτυχε μόνο ένα πενιχρό 8,5%. Το FDP αποβάλλεται από το κοινοβούλιο με 3%.

Ο Γενικός Γραμματέας του SPD Kevin Kühnert είπε στο ZDF ότι αυτή ήταν μια πικρή βραδιά για το SPD. «Αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα περιέχουν επίσης ένα μήνυμα για τη συμμαχία των φαναριών στο Βερολίνο», είπε.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόνα: AFP

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.