Άρθρα Ρεπορτάζ

Επαναλαμβανόμενο λάθος δεν είναι λάθος. Πρόκληση ξανά από πλευράς ΝΑΤΟ να συγχαρεί την Τουρκία για την «Ημέρα της Νίκης».

Το ίδιο είχε συμβεί και τον περσινό Αύγουστο. Αν η μία φορά μπορεί να αποδοθεί σε λάθος ή σε «κακιά στιγμή», η επανάληψη μιας ενέργειας που προκαλεί αλγεινή εντύπωση. Ο λόγος για το μεγάλο ατόπημα της Χερσαίας Διοίκησης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, που συνεχάρη την Τουρκία για την ημέρα της νίκης.

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη προχωρήσει στις πρέπουσες ενέργειες με τη μόνιμη αντιπροσωπεία της χώρας να είναι αυτή που κινεί τα νήματα στο θέμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκδίδει ανακοίνωση ζητώντας εξηγήσεις για το γιατί δεν έχει πάρει επίσημη θέση το ΥΠΕΞ.

«Πολλά λέει η καθυστέρηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να δώσει την πρέπουσα απάντηση, ενώ πέρσι είχε προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλντενμπεργκ», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Τι κάνει το υπουργείο Εξωτερικών?

Το υπουργείο Εξωτερικών, έχει επιληφθεί του θέματος για τις ευχές του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα και η μόνιμη αντιπροσωπεία του προχωρά σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Βορειοατλαντική Συμμαχία, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Διάβημα του ΥΠΕΞ.

Με γραπτό διάβημα προς το ΝΑΤΟ προχώρησε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Συμμαχία χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο να συνδέεται η εθνική ημέρα ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας με ημέρα νίκης κατα μίας συμμάχου χώρας».

«Κατόπιν άμεσων οδηγιών του ΥΠΕΞ στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, έγινε σήμερα γραπτό διάβημα στη Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ για τη συγχαρητήρια ανάρτηση της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων της Συμμαχίας στην Σμύρνη προς την Τουρκία. Στο διάβημα χαρακτηρίζεται απαράδεκτο να συνδέεται η εθνική ημέρα ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας με ημέρα νικης κατα μίας συμμάχου χώρας».

Τα ίδια Παντελή μου, τα ίδια Παντελάκη.

Η ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, πραγματοποίησε ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Twitter δίνοντας συγχαρητήρια την επέτειο που ξεκίνησε η επίθεση των κεμαλικών δυνάμεων και οδήγησε στην ήττα του ελληνικού Στρατού στο Μικρασιατικό Μέτωπο.

Την σφαγή δηλαδή και των ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας μετά από 3.000 χρόνια.

Στο μήνυμα της LANDCOM σημειώνεται: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Το ανθισμένο Λεμονοδάσος.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi