Γερμανία

Eπιχειρηματίας συνελήφθη, επειδή προμήθευε με εξαρτήματα μη επανδρωμένων αεροοχημάτων την Ρωσία.

Ένας Γερμανός επιχειρηματίας βρίσκεται υπό κράτηση επειδή φέρεται να προμήθευσε τη Ρωσία στην κατασκευή όπλων για τον πόλεμο της Ουκρανίας. Ο Γενικός Εισαγγελέας ερευνά σε 26 υποθέσεις για εμπορικές παραβάσεις του Νόμου Εξωτερικού Εμπορίου και Πληρωμών. Αυτό αναφέρει το «Spiegel».

Η κατηγορία: Με την εταιρεία του Weicom Components από το Saarbrücken, λέγεται ότι πούλησε ηλεκτρονικά εξαρτήματα για drones Orlan στη Ρωσία από το 2020 έως τον Μάρτιο του 2023. Το Orlan-10 θεωρείται το «πιο επιτυχημένο» αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Ρωσίας.

Οι ισχυρισμοί δεν είναι νέοι. Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2022, ειδικοί από τη βρετανική δεξαμενή σκέψης Royal United Services Institute (RUSI) κατηγόρησαν την Weicom Components ότι προμήθευε ηλεκτρονικά είδη για ρωσικά αναγνωριστικά drones. Ο επικεφαλής της εταιρείας συνελήφθη αργότερα.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος έχει γερμανική και ρωσική υπηκοότητα, φαίνεται ότι προσπάθησε να καλύψει τις πωλήσεις του. Για να γίνει αυτό, έστειλε τα εμπορεύματα στη Ρωσία μέσω τρίτων χωρών όπως η Λιθουανία ή μέσω του Ντουμπάι. Το εμπόρευμα φέρεται να είχε συνολική αξία 750.000 ευρώ.

google news
Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
Φωτογραφία αρχείου.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.