Γερμανία

Έρχονται απεργίες στην Lufthansa?

Οι επιβάτες πρέπει να προετοιμαστούν για απεργίες.
Η μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία απειλείται με απεργίες. Μεταξύ άλλων, στο επιτελείο εδάφους, υπάρχουν γύροι διαπραγματεύσεων μεταξύ του συνδικάτου Verdi και της διοίκησης από σήμερα Πέμπτη και την Τρίτη 23 Ιανουαρίου. Το Verdi είχε διατυπώσει το δικό του αίτημα συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους 20.000 υπαλλήλους εδάφους της Lufthansa πριν από έναν μήνα. Διαπραγματεύεται μια αύξηση της τάξεως του 12,5% στους μισθούς, συν αποζημίωση για τον πληθωρισμό 3.000 ευρώ.

«Εσκεμμένα παρουσιάσαμε το αίτημά μας πολύ νωρίς, ώστε η Lufthansa να σκεφτεί μια προσφορά νωρίς στον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων», είπε ο Marvin Reschinsky, διαπραγματευτής για το Verdi.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων περιμένουν ακόμη απάντηση από τη διοίκηση. Το ίδιο συνέβη και σε προηγούμενους γύρους συλλογικών διαπραγματεύσεων. Επίσημα, δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία ένδειξη από τη Lufthansa για προσφορά.

Για να αυξήσει την πίεση, το συνδικάτο θα μπορούσε να ζητήσει απεργιακή κινητοποίηση από τις 23 Ιανουαρίου, ίσως και νωρίτερα. Οι πρώτες υποσχέσεις απεργίας δόθηκαν την περασμένη εβδομάδα στις πόλεις του Αμβούργου, του Μονάχου και της Φρανκφούρτης. Προγραμματίζονται περαιτέρω συναντήσεις.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.