Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Έτοιμος να εκτοξευτεί ο σούπερ πύραυλος του Ελον Μασκ με τον οποίο θέλει να στείλει ένα εκατ. ανθρώπους στον Άρη (βίντεο)

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) έδωσε μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησε στον σούπερ πύραυλο Starship της Space X την σχετική άδεια για να πραγματοποιηθεί δοκιμαστική εκτόξευση του στο Διάστημα. Η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί να γίνει στις τρεις το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου.

Τον περασμένο Απρίλιο η Space X, η μεγαλύτερη διαστημική εταιρεία που ανήκει στον Ελον Μασκ, πραγματοποίησε μια δοκιμαστική εκτόξευση του  επαναχρησιμοποιημένου πυραύλου της Starship ο οποίος υπόσχεται επανάσταση στη διαστημική βιομηχανία αφού θα μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερα φορτία από αυτά που μεταφέρουν οι σημερινοί πύραυλοι και σε μεγαλύτερες αποστάσεις από αυτές που το κάνουν οι σημερινοί πύραυλοι. Με αυτούς τους πυραύλους θέλει ο Έλον Μασκ εκτός των άλλων να δημιουργήσει αποικίες ανθρώπων στον Άρη. Όμως οκτώ λεπτά μετά την εκτόξευση ο πύραυλος εξερράγη με την εταιρεία και τον Μασκ να δηλώνουν ικανοποιημένοι αφού υποστήριξαν ότι γνώριζαν ότι οι πιθανότητες επιτυχίας ήταν μικρές και η πιθανή αποτυχία θα βοηθούσε στο να εντοπισθούν και να διορθωθούν οι αστοχίες και τα όποια προβλήματα.

Η FAA μετά από τετράμηνη διερεύνηση του συμβάντος απέστειλε ενημέρωση στην Space X υποδεικνύοντας της 63 συγκεκριμένα σημεία και τομείς που έπρεπε να γίνουν αλλαγές στον πύραυλο και την όλη διαδικασία εκτόξευσης του Starship για να δοθεί νέα άδεια εκτόξευσης. Όπως φαίνεται οι αλλαγές αυτές πραγματοποιήθηκαν και έτσι ο πύραυλος είναι και πάλι στη θέση εκτόξευσης.

UPDATE: Η Space X ανακοίνωσε ότι για τεχνικούς λόγους η εκτόξευση θα αναβληθεί για 24 ώρες και η προσπάθεια θα γίνει το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις τρεις το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Naftemporiki.gr

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Η προσαρμογή στην εξίσωση της γάτας του Σρέντινγκερ θα μπορούσε να ενώσει τη σχετικότητα του Αϊνστάιν και την κβαντική μηχανική.

e-enimerosi

Το διαστημόπλοιο Starliner της Boeing δεν θα πραγματοποιήσει ακόμη ιδιωτικές αποστολές.

e-enimerosi

Αντιδραστήρας Tokamak, θα σώσει τον κόσμο;

Δημήτρης Λίτσας