Κοινωνία Κόσμος

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι. Ένας νεκρός και τραυματίες.

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε κοντά σε λύκειο στην περιοχή Αράς στη Βόρεια Γαλλία, με τις πρώτες πληροφορίες των γαλλικών ΜΜΕ να κάνουν λόγο για ένα νεκρό δάσκαλο και δύο σοβαρά τραυματίες.

‘Οπως έγινε γνωστό, η επίθεση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 11:00πμ στο γυμνάσιο Γκαμπέτα, στην πόλη Αράς.

Δύο καθηγητές μαχαιρώθηκαν, όπως και ένας βοηθός, σύμφωνα με πληροφορίες γαλλικών ΜΜΕ, με την κατάσταση των δύο τραυματιών να κρίνεται κρίσιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BFMTV, ο ύποπτος φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ» (σ.σ. Ο Θεός είναι μεγάλος).

Το BFMTV, μετέδωσε ότι ο δράστης είναι Τσετσένος που έχει γεννηθεί στη Ρωσία γύρω στα 20, παλιός μαθητής του σχολείου και ότι κρατείται και ο αδελφός του.

Είχε χαρακτηριστεί σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή ήταν στον κατάλογο των ατόμων που θεωρούνταν απειλή για την εθνική ασφάλεια (S) από το Sûreté de l’État. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να τεθεί υπό παρακολούθηση από το Κράτος, αλλά δεν αποτελεί αιτία για σύλληψη.

Στο σημείο της τραγωδίας σπεύδει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ενώ η γαλλική βουλή ανέστειλε τις εργασίες της σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα θύματα.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανάν, έγραψε στο Χ, πρώην Twitter, ότι ο δράστης έχει πλέον συλληφθεί.

Ο υπουργός θα επισκεφτεί το σημείο μαζί με τον υπουργό Παιδείας Γκαμπριέλ Ατάλ.

«Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο λύκειο Gambetta στο Arras. Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία» έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση έγινε σχεδόν ακριβώς τρία χρόνια μετά την δολοφονία του Σαμουέλ Πατί, του 47χρονου καθηγητή που αποκεφαλίσθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2020 κοντά στο σχολείο του στο Κονφλάν-Σεντ Ονορίν στην περιφέρεια του Παρισιού δέκα ημέρες αφού έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ στο πλαίσιο μαθήματος με θέμα την ελευθερία της έκφρασης. Ο 18χρονος δολοφόνος, Ρώσος πρόσφυγας τσετσενικής καταγωγής, σκοτώθηκε από την αστυνομία.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή Αρχική εικόνα: AP Photo/Lewis Joly

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi