Βίντεο

Γεωπολιτικές δυναμικές στη Μεσόγειο και το τρίγωνο Ελλάδας – Κύπρου – Τουρκίας.

Μία βαθιά ανάλυση στις γεωπολιτικές και γεωστρατιωτικές δυναμικές της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου. Ο ρόλος της Ελλάδος στις επόμενες δεκαετίες μεταξύ αυτών των συσχετισμών. Ποια η δυναμική της που μπορεί να προάγει μεταξύ Ευρώπης, βόρεια Αφρικής και μέσης ανατολής. Τα κομβικά σημεία της γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής στρατηγικής που θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα.

Η εκπομπή είναι σε επανάληψη.

Καλεσμένοι:

  • Ι. Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο ΕΚΠΑ.
  • Κ. Γρίβας, καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, διευθυντής του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
  • Σ. Καραβίδας, Επισμηναγός ε.α, πρώην εκπαιδευτής Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής, Τελειόφοιτος Τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Υποψήφιος Διδάκτορας Τμήματος Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Κάτοχος Μεταπτυχιακού στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Ανθρακεύς: Μόνο στο δικαστήριο του Λουξεμβούργου για οριοθέτηση με την Τουρκία εφόσον πάμε σε διεθνές δικαστήριο

Αυφαντής: H ελληνική εξωτερική πολιτική υποτιμάται για το συμφέρον μιας πολιτικής οικογένειας στην Ελλάδα

e-enimerosi

Απόστολος Πιστόλας: Κοντά στο 20% τα υπόλοιπα κόμματα της δεξιάς

e-enimerosi