Γερμανία

Γερμανία: Καμία απεργία των μηχανοδηγών μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Το σωματείο μηχανοδηγών GDL θέλει να προχωρήσει σε απεργία από το απόγευμα της Πέμπτης έως το βράδυ της Παρασκευής και σχεδόν κανένα τρένο δεν θα κυκλοφορήσει ξανά στη Γερμανία. Σύμφωνα με τον Claus Weselsky, αυτή θα είναι η τελευταία απεργία για φέτος.

Ο επικεφαλής του συνδικάτου μηχανοδηγών GDL, Claus Weselsky, θέλει να δώσει στους επιβάτες ένα  μεγαλύτερο διάλειμμα μέχρι το νέο έτος μετά την πανγερμανική προειδοποιητική απεργία από την Πέμπτη το απόγευμα έως το βράδυ της Παρασκευής. «Θα πραγματοποιήσουμε τώρα αυτή την απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή και θα είναι η τελευταία για φέτος», δήλωσε ο Weselsky το βράδυ στο MDR-aktuell.

«Έπειτα έρχεται το ψηφοδέλτιο και η καταμέτρηση στις 19 Δεκεμβρίου. Και δεν θα υπάρξει άλλη απεργία, ούτε καν την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου». Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει φόβος για νέα προειδοποιητική απεργία μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Η 24ωρη προειδοποιητική απεργία, η οποία είχε προκηρυχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 22:00 την Πέμπτη για τις μεταφορές επιβατών και στις 18:00 για τις εμπορευματικές μεταφορές. Μια απεργία τόσο σύντομα μετά την έναρξη του χειμώνα και τόσο λίγο πριν από την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος ήταν «ανεύθυνη και εγωιστική», τόνισε ο διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού της Deutsche Bahn, Μάρτιν Σέιλερ.

Το GDL έκανε τελευταία απεργία στις 15 και 16 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της 20ωρης στάσης εργασίας, ένα 80% των υπεραστικών ταξιδιών που είχαν πραγματικά προγραμματιστεί ακυρώθηκαν. Στις περιφερειακές μεταφορές, οι επιπτώσεις ήταν ακόμη πιο έντονες σε ορισμένα κρατίδια.

Οι διαφωνία για τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας.

Για τη νέα συλλογική σύμβαση, το GDL διεκδικεί, μεταξύ άλλων, μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου από 38 σε 35 ώρες με τα ίδια ημερομίσθια. Επιπλέον, θέλει να επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής της στους σιδηροδρόμους και να συνάψει συλλογικές συμβάσεις για τομείς εργασίας στους οποίους δεν έχει ακόμη καταφέρει να επιδείξει συλλογικές συμβάσεις.

Η ψηφοφορία μεταξύ των μελών του GDL που ξεκίνησε την ίδια ώρα είναι ακόμη σε εξέλιξη. Το αποτέλεσμα θα είναι διαθέσιμο στις 19 Δεκεμβρίου. Οι απεργίες αορίστου χρόνου είναι δυνατές εάν το 75% των ψηφοφόρων ψηφίσουν υπέρ μιας τέτοιας απεργιακής δράσης.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

με πληροφορίες από aeh/dpa Αρχική εικόνα: © IMAGO/Frank Sorge

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.