Γερμανία

Γερμανία: Κέρδισαν οι αγρότες.

Η κυβέρνηση υποχώρησε στις διαμαρτυρίες των αγροτών. Θα διατηρηθούν οι επιδοτήσεις, δεν θα χρειαστεί να πληρώνουν φόρο για τα τρακτέρ και επίσης το κράτος, θα επιδοτήσει το πετρέλαιο κίνησης για φέτος αλλά αυτό το προνόμιο θα καταργηθεί σταδιακά από το 2025.

Οι παραχωρήσεις της κυβέρνησης όμως δεν αρκούν για τους αγρότες. Θέλουν να διαδηλώσουν για μια εβδομάδα. Υπάρχουν δράσεις σε όλη την χώρα, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών κυκλοφοριακών κινητοποιήσεων.

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, προγραμματίζονται μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στην Κολωνία, στη Βόννη, ανατολικά του Ντόρτμουντ και στο Μίνστερ.

Τα μέτρα σημαίνουν περικοπή 5% στις επιδοτήσεις και 2/3% στα κέρδη. Οι εταιρείες και ”μεγαλοαγρότες” που αντιμετωπίζουν δυσκολίες τότε έχουν πρόβλημα. Αλλά αυτό δεν ισχύει για τους υπόλοιπους αγρότες.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Γερμανία Ζάαρλαντ: Το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης σε 6 σημεία για τις πλημμύρες

Μόναχο: Ακτιβιστές για την προστασία του κλίματος εισέβαλαν στο αεροδρόμιο – Κανένα αεροπλάνο δεν μπορούσε να προσγειωθεί μεταξύ 5 το πρωί και 7 το πρωί

Χρήστος Μουρτζούκος

Σκόπια: «Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται»

e-enimerosi