Γερμανία

Γερμανία: Χιόνι, και παγωμένη βροχή.

Υπάρχει κίνδυνος έντονης χιονόπτωσης στα βόρεια και, κυρίως, παγωμένης βροχής στην κεντρική και νότια Γερμανία.
Αεροδρόμια.

Υπάρχουν ήδη αρχικές επιπτώσεις στην εναέρια κυκλοφορία. Λόγω των σοβαρών καιρικών προειδοποιήσεων, πολλές πτήσεις ακυρώνονται στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Η εταιρεία εκμετάλλευσης Fraport ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ότι μόνο πολύ περιορισμένη εναέρια κυκλοφορία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί όλη την Τετάρτη και την Πέμπτη. Από τις 1.047 προγραμματισμένες πτήσεις, οι 570 είχαν ήδη ακυρωθεί εκ των προτέρων από τις αεροπορικές εταιρείες.

Στην Φρανκφούρτη και το Μόναχο, η Lufthansa έχει σχέδια πτήσης μόνο για την Τετάρτη. Σύμφωνα με τις ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της εταιρείας την Τρίτη, μόνο οι απαραίτητες πτήσεις θα μπορούν να πραγματοποιούνται.

Σιδηροδρομικές μετακινήσεις.

Η Deutsche Bahn ακυρώνει τις σιδηροδρομικές μετακινήσεις της, πιθανό να υπάρξουν σημαντικές διακοπές στην κυκλοφορία. Η Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες που θα ήθελαν να αναβάλουν το προγραμματισμένο ταξίδι τους για την Τετάρτη λόγω της καιρικής κατάστασης θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το εισιτήριό τους κάποια άλλη στιγμή. Οι γραμμές μπορεί να παγώσουν ή δέντρα να πέσουν κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, ως προληπτικό μέτρο, η μέγιστη ταχύτητα του ICE για την Τετάρτη περιορίστηκε στα 200 km/h, μόνο αυτό το μέτρο θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις. Η σύνδεση ICE μεταξύ Φρανκφούρτης και Παρισιού είχε ήδη επηρεαστεί την Τρίτη λόγω του καιρού στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον σιδηρόδρομο, οι εργαζόμενοι στις πληγείσες περιοχές ήταν έτοιμοι, για παράδειγμα να καθαρίσουν τους διακόπτες ή να διασφαλίσουν την ασφάλεια της κυκλοφορίας στις ισόπεδες διαβάσεις. Επιπλέον, οι σιδηροδρομικές συνδέσεις για μεγάλες αποστάσεις καταργήθηκαν για σήμερα Τετάρτη.

Σε ορισμένες περιοχές της Βαυαρίας, τα σχολεία είναι κλειστά και τα μαθήματα γίνονται από το σπίτι λόγω των καιρικών συνθηκών. Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Πολιτισμού στο Μόναχο, το κλείσιμο των σχολείων επηρεάζει πολλές περιοχές.

Οδικές μετακινήσεις.
Οι αυτοκινητόδρομοι σε πολλά σημεία της επικράτειας της Γερμανίας έχουν μεγάλες ποσότητες χιονιού και αυτό που δυσκολεύει την κατάσταση είναι στα κεντρικά και νότια της Γερμανίας, όπου σε πολλά σημεία έχει πέσει παγωμένη βροχή. Οι δρόμοι είναι ιδιαίτερα γλιστεροί και σε πολλές πόλεις λόγω αυτών των συνθηκών αρκετά σχολεία είναι κλειστά. Οι μετακινήσεις γίνονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλλά εφιστάτε η προσοχή των οδηγών.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόνα:  Boris Roessler / dpa

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.