Πολιτική

Handelsblatt: Η Ελλάδα πιο σταθερή από ό,τι τα τελευταία 10 χρόνια

Η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt έχει να πει καλά λόγια για την Ελλάδα: “Το 2020 η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 8%. Ωστόσο, παρά την οικονομική αναταραχή, η Ελλάδα είναι πολιτικά πιο σταθερή σήμερα από ό,τι ήταν τα τελευταία δέκα χρόνια. Κανείς δεν μιλάει πλέον για το Grexit.

Η μονοκομματική κυβέρνηση του Μητσοτάκη βασίζεται στην απόλυτη πλειοψηφία των 158 από τις 300 έδρες του κοινοβουλίου. Η νέα σταθερότητα αντικατοπτρίζεται επίσης στις δημοσκοπήσεις. Στις τελευταίες, η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά 16% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει ότι η διαφορά έχει διπλασιαστεί από τις εκλογές του 2019. Ένας από τους λόγους είναι πιθανότατα η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού. Η Ελλάδα διαχειρίστηκε την πανδημία καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μέσα σε λίγους μήνες η κυβέρνηση τριπλασίασε τον αριθμό των κλινών εντατικής θεραπείας. Η Ελλάδα δέχθηκε πολλούς διεθνείς επαίνους για την καλά οργανωμένη εκστρατεία εμβολιασμού”.

Και η εφημερίδα συνεχίζει: “Παρά την πανδημία, ο Μητσοτάκης εργάζεται πάνω στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Σε λιγότερο από έξι μήνες μετά τις εκλογές, έφερε μια νέα φορολογική μεταρρύθμιση μέσω του κοινοβουλίου. Ανακουφίζει τις επιχειρήσεις και τα μεσαία εισοδήματα. Όσον αφορά την πολιτική για το κλίμα, η κυβέρνηση προτίμησε να επισπεύσει την κατάργηση του άνθρακα από το 2028 στο 2025. Μετά τη μεταρρύθμιση του εργατικού δικαίου που μόλις εγκρίθηκε, το κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και της εκπαίδευσης αυτό το καλοκαίρι…. Ακόμη και κάθε πέμπτος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ο συντηρητικός Μητσοτάκης είναι ο καλύτερος αρχηγός της κυβέρνησης. Αυτό δείχνει πως ο Μητσοτάκης έχει μια ευρεία βάση”.

Διακοπές και εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Η Frankfurter Rundschau αναφέρεται στις διακοπές και τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα και γράφει: “Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους Γερμανούς. Αν και τα ταξίδια έχουν μειωθεί λόγω του κορονοϊού, η χώρα ήταν μεταξύ των 10 δημοφιλέστερων ταξιδιωτικών προορισμών, σύμφωνα με στοιχεία της ADAC. Και αυτό, κατά το έτος κορονοϊού, 2020. Ένα ελληνικό νησί αντικατέστησε ακόμη και τη Μαγιόρκα ως κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός για το έτος 2021. Η πανδημία έπληξε τη χώρα σκληρά. Σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins, περισσότεροι από 420.000 άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν μολυνθεί με κορονοϊό και έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 12.000 θάνατοι (μέχρι τις 07/07/2021). Πρόσφατα, ο αριθμός των νέων λοιμώξεων αυξήθηκε σημαντικά. Επίσης ανησυχία προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία σχετικά με την εξάπλωση της μετάλλαξης στην Ελλάδα. (…) Η χώρα έχει προωθήσει εντατικά τις προσπάθειες εμβολιασμού. Περισσότερο από το 37% του πληθυσμού είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένο”.

Κρασί που ωριμάζει στο βυθό της θάλασσας

H Welt αναφέρεται σε ένα αλλιώτικο θέμα από την Ελλάδα: “Ψηλά βουνά, παρθένες παραλίες και αυθεντικά χωριά. Η Θάσος είναι ένα ιδανικό νησί. Ακόμα και στην αρχαιότητα, οι Έλληνες αγαπούσαν το νησί, λόγω του κρασιού που ωριμάζει στη θάλασσα. Ένας Γερμανός αναβίωσε την παλιά παράδοση”. Το άρθρο αναφέρεται σε ένα πείραμα του γερμανού αρχαιολόγου και αμπελουργού Αλεξάντερ Χέερ, ο οποίος για πέντε μήνες βύθισε σταφύλια που είχε αποθηκεύσει σε κιούπια σε βάθος έντεκα μέτρων στη θάλασσα με στόχο να ωριμάσουν. Η εφημερίδα γράφει: “Πριν από 2000 χρόνια, αυτή η ειδική μορφή ωρίμανσης σταφυλιών ήταν κοινή στα ελληνικά νησιά. Στο αρχαιολογικό μουσείο της Θάσου αναφέρεται σε αρχαία κείμενα, ότι ξηρά σταφύλια ήταν συχνά διαποτισμένα με θαλασσινό νερό. Ο Γερμανός αρχαιολόγος και οινοποιός αποφάσισε να το δοκιμάσει. Μετά τη συγκομιδή βύθισε ώριμα συχνά ζαρωμένα σταφύλια στη θάλασσα, ώστε να μαλακώσουν στο αλμυρό περιβάλλον και τα ένζυμα του σταφυλιού να αρχίσουν να δουλεύουν”.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τον προκριματικό.

e-enimerosi