Γερμανία

Η Αριστερά (Die Linke) στην Γερμανία θα διαλύσει την κοινοβουλευτική της ομάδα εν μέσω εξόδου πολλών βουλευτών από το κόμμα.

Σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση οι Die Linke και το αριστερό κόμμα της Γερμανίας αποφάσισε να διαλύσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, και αυτό μετά από απόφαση πολλών βουλευτών του κόμματος να αποχωρήσουν από αυτό, Έτσι μειώθηκε το κατώτατο ελάχιστο όριο που απαιτείται για την διατήρηση μιας κοινοβουλευτικής ομάδας στην γερμανική Βουλή.
Η απόφαση για τη διάλυση.

Η διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας ακόμα δεν έχει καθοριστεί επίσημα, και αυτό γιατί κατά κάποιο τρόπο είναι και η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην Γερμανία, διότι συνήθως αυτό γίνεται μετά από εκλογικές ήττες των κομμάτων.

Νέες κοινοβουλευτικές ομάδες.

Η διάλυση των αριστερών στην Γερμανία αναμένεται να δημιουργήσει δύο νέες κοινοβουλευτικές ομάδες, η μία θα έχει 28 βουλευτές από τους εναπομείναντες αριστερούς και η άλλη θα περιλαμβάνει την αποχωρούσα Βάγκενκνεχτ και τους υποστηρικτές της.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόνα: alliance/dpa/Geisler-Fotopress/Christoph Hardt

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.