Κοινωνία Κόσμος

Η αριστοτελική σοφία «κερδίζει» τους κέλτικους θρύλους της Ιρλανδίας.

Επταήμερο πακέτο συνδυαστικών διακοπών αναψυχής, πολιτισμού, θαλάσσιων δραστηριοτήτων και city break περιηγήσεων (Θεσσαλονίκη), το οποίο θα «τρέξει» το 2023, συμπεριλαμβάνοντας διαμονή σε τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες της Ανατολικής Χαλκιδικής, εντάσσει στο πρόγραμμά του ο ιρλανδικός τουριστικός οργανισμός Travel Department.com, ο οποίος εδρεύει στο Δουβλίνο, αποτελώντας ισχυρό διοργανωτή εκδρομών από την Ιρλανδία, τη Βόρεια Ιρλανδία, την Αγγλία και τη Σκωτία.

Ένα δεύτερο, αντίστοιχης διάρκειας πρόγραμμα περιπατητικού τουρισμού, θα εκπονηθεί ειδικά για την Ολυμπιάδα και τον ορεινό όγκο, απευθυνόμενο στο ειδικό περιπατητικό κοινό της Ιρλανδίας και της Σκωτίας.

Τις σημαντικές αυτές προοπτικές ενίσχυσης των τουριστικών ροών, προερχόμενων από την υφιστάμενη αγορά της Ιρλανδίας, έδειξε να εξασφαλίζει το ταξίδι εξοικείωσης του Travel Department στην Ανατολική Χαλκιδική. Η επίσκεψη αποτέλεσε συνέχεια του προγράμματος επαγγελματικών επισκέψεων, που ο Δήμος Αριστοτέλη πραγματοποίησε το Μάρτιο του 2022 στο Δουβλίνο με τη συνεργασία του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Μεγάλης Βρετανίας & Ιρλανδίας.

Οι product και sales managers του Travel Department ξεναγήθηκαν σε όλο το εύρος της Ανατολικής Χαλκιδικής: επισκέφθηκαν παραδοσιακούς οικισμούς όπως η Αρναία και η Μεγάλη Παναγία, πραγματοποίησαν τον παράπλου του Άθωνα, ακολούθησαν τα θαλάσσια οινικά βήματα του Πέρση βασιλιά Ξέρξη στον Αθωνικό Κόλπο, ανακάλυψαν τμήματα του Αριστοτελικού Περιπάτου στην Μπροστόμιτσα και στα Αρχαία Στάγειρα, συνέλεξαν μύδια στις μυδοκαλλιέργειες της Ολυμπιάδας, απόλαυσαν εξαιρετικά θαλασσινά πιάτα και επιθεώρησαν τοπικές ξενοδοχειακές μονάδες.

Η πρόθεσή τους να εντάξουν την περιοχή στον κατάλογο του γραφείου εκδηλώθηκε άμεσα, αφού το Travel Department, το οποίο διοχετεύει τις αγορές με μεγάλες ομάδες επισκεπτών, συνεργάζεται με τουριστικούς προορισμούς της νότιας και νησιωτικής Ελλάδας.

«Δεδομένου του πτητικού προγράμματος της αεροπορικής εταιρίας Ryanair, που συνδέει πλέον με τετράωρη απευθείας πτήση το Δουβλίνο με τη Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία οφείλει να προωθήσει σθεναρά στην Ιρλανδία το φυσικό της ανάγλυφο και την τεράστια ιστορίας της», επεσήμαναν οι Ιρλανδοί επισκέπτες.

Ο Δήμος Αριστοτέλη ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο των ενεργειών προσέγγισης της εν λόγω τουριστικής αγοράς τον επόμενο Νοέμβριο στο Λονδίνο, όπου κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης W.Τ.Μ. προετοιμάζει B2B πρόγραμμα επαγγελματικών συναντήσεων με τους Ιρλανδούς, αλλά και με Βρετανούς συνομιλητές. Παράλληλα, οργανώνει σειρά θεματικών ταξιδιών εξοικείωσης, απευθυνόμενα σε όσους ανταποκρίνονται στην παρακολούθηση (follow up) της πρωτοβουλίας.

«Η Ιρλανδία, με την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο, υπόσχεται συνεργασία με στο Δήμο Αριστοτέλη σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του βιωματικού τουρισμού αναψυχής», λέει ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. «Έχοντας ήδη συνδέσει την τουριστική εμπειρία με την πρωτογενή παραγωγή, τη μεταποίηση και τους αυθεντικούς ντόπιους, δίνουμε μεγάλη έμφαση στις ειδικές μορφές τουρισμού, αναδεικνύοντας ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν, που αποδίδει προστιθέμενη αξία όλες τις εποχές του χρόνου και προσελκύει τουριστικές αγορές σε όλο το εύρος της Ανατολικής Χαλκιδικής».

*Πηγή φωτογραφιών: Δήμος Αριστοτέλη

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi

Σεισμός 6,1 βαθμών Ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi