Πολιτική

Η μάχη ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ και η επόμενη μέρα.

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος.

Το μεσημέρι έγραψα πως βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα στους δύο υποψήφιους για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς κάθε ώρα που περνάει αποδεικνύεται ότι το κόμμα είναι μακριά από την πραγματικότητα.

Στο σημερινό κείμενο μου ήθελα να γράψω για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις εσωκομματικές εκλογές. Τώρα όμως θα το μοιράσω σε δύο κομμάτια, ένα με την ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ του Κασσελάκη, και ένα για την επαύριον των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι ακούμε Θεέ μου.

Αλλά πρώτα θα σταθώ στην τραγική ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ του Κασσελάκη, όπου δείχνει και την πλήρη άγνοια κυρίως στα εθνικά θέματα, πλήρης ανιστόρητος, ανάθεμα τις υποτροφίες και τη μόρφωσή του. Πριν από λίγο ανέφερε ως ”κρατίδιό τους” την κατεχόμενη Κύπρο, <<του δεύτερου μισού της Κύπρου, του κρατιδίου τελοσπάντων του δικού τους, στην Κύπρο>>. Τι ακούμεεεεεε.

Δεν ξέρεις αν θα πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις, δεν ξέρεις αν θα πρέπει να τραβήξεις τα μαλλιά σου (όσοι έχουν μαλλιά) ή όχι με το συρφετό που έχει μαζευτεί στην χώρα. Ο άνθρωπος αυτός διεκδικεί την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την επαύριον να είναι Πρωθυπουργός.

Βοήθα Θεέ, Θεέ της Ελλάδος Βοήθα!!!

Η  Έφη Αχτσιόγλου, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απαράδεκτη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη και πριν από λίγο ανέφερε ως <<καινοφανή>> την άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι «κρατίδιο τους» (δηλ. των Τούρκων) και ως ”σφάλμα”, όπου αποκαλύπτει άγνοια για τα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει.

Οι κόντρες στο κόμμα ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα όλο και αυξάνονται, με τους υποστηρικτές των δύο υποψηφίων να ρίχνουν τα βέλη εκατέρωθεν.

Η επόμενη μέρα των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.
Κασσελάκης.

Εάν εκλεγεί αρχηγός του κόμματος ο Κασσελάκης το πιθανότερο είναι και με μαθηματική ακρίβεια ή αν θέλετε τις αμέσως επόμενες μέρες για να μην πω τη Δευτέρα θα υπάρξουν παραιτήσεις βασικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι θα επέλθει η διάσπαση του κόμματος. Αυτό γιατί βασικά στελέχη της αριστερής παράταξης όπου πρόσκειται και η κ. Αχτσιόγλου δεν μπορούν να δικαιολογήσουν στον κ. Κασσελάκη ότι έχει ψηφίσει τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει συμπορευτεί με τον κ. Μητσοτάκη όπως και οι ίδιοι λένε. Επίσης του προσάπτουν ένα μείον, το ότι δεν έχει έρθει σε δημόσια αντιπαράθεση με την κ. Αχτσιόγλου και δεν κάνει δημόσιες τοποθετήσεις, αλλά από ότι είδαμε πιο πάνω αν συνεχίσει με τις δημόσιες τοποθετήσεις όπως έκανε πριν από λίγο τότε η φούσκα Κασσελάκη φαίνεται να ξεφουσκώνει απότομα ή μάλλον να σκάει.

Αχτσιόγλου.

Η κ. Αχτσιόγλου φαίνεται πώς στη τελική ευθεία έχει το προβάδισμα, καθώς γνωρίζει τα όργανα του κόμματος, γνωρίζει τις εσωτερικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, έχει υπάρξει χρόνια βουλευτής, έχει υπάρξει και υπουργός και φυσικά γνωρίζει την πολιτική αντιπαράθεση και κόντρα κάτι στο οποίο έχει πλήρη άγνοια ο κ. Κασσελάκης. Για όλα τα παραπάνω αλλά και για την υποστήριξη της βάσης σε μεγάλο βαθμό της αριστερής πτέρυγας που έχει η κ. Αχτσιόγλου εκτίμηση του γράφοντος, είναι ότι θα κόψει πρώτη το νήμα στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και θα αναδειχθεί η νικήτρια των εκλογών αυτών και η αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Διάρρηξη στη διεύθυνση Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi