Κοινωνία Κόσμος

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο υψώθηκε στη Λίμνη Πλαστήρα.

Μια εντυπωσιακή, αλλά και ταυτόχρονα συμβολική, όσο και συγκινητική εκδήλωση, η ύψωση της μεγαλύτερης ελληνικής σημαίας στο κόσμο 1500 τ.μ. από δύο αερόστατα πάνω από την λίμνη Πλαστήρα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Μία ξεχωριστή εκδήλωση με αερόστατα πραγματοποιήθηκε χθες στη Λίμνη Πλαστήρα, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ολοκληρωτική καταστροφή των χωριών της Λίμνης Πλαστήρα από τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές το 1943.

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο υψώθηκε στη Λίμνη Πλαστήρα

Xρειάστηκαν δύο αερόστατα για να υψωθεί η γιγάντια σημαία, καθώς μιλάμε για μία ελληνική σημαία τεραστίων διαστάσεων, 1,5 στρέμματος και βάρους 150 κιλά.

Για πρώτη φορά η σημαία υψώθηκε το 2021 στις εκδηλώσεις εορτασμού του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Φέτος την ανύψωση της σημαίας συνόδευσε ο διεθνώς γνωστός σαξοφωνίστας κ. Δημήτρης Βασιλάκης, με επιλεγμένη μουσική για σαξόφωνο, ανάλογο με την φιλοσοφία της εκδήλωσης.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης ήταν και η παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού για την προβολή της Λίμνης Πλαστήρα ως ορεινού τουριστικού προορισμού, με μοναδικές δυνατότητες όπως οι πτήσεις με αερόστατο.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi