Διασπορά

Η SA Premier εγκαινιάζει επίσημα το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 2023 στην Αδελαΐδα.

Παρουσιάστηκε από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας (GOCSA), το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 2023 εγκαινιάστηκε επίσημα με γκαλά εκδήλωση την Τρίτη 24 Οκτωβρίου από τον Πρωθυπουργό της Νότιας Αυστραλίας, Peter Malinauskas, στο Palace Nova Cinemas στο Prospect της Αδελαΐδας.

Μετά τη βραδινή εκδήλωση, που έκοψε 240 εισιτήρια και περιλάμβανε μεζέ και ντόπιο κρασί, ακολούθησαν δύο προβολές του βραβευμένου δράματος της Ασημίνας Προέδρου Behind the Haystacks και σηματοδότησε την έναρξη του 6ήμερου Φεστιβάλ Κινηματογράφου που έχει στόχο να γιορτάσει τον ελληνικό πολιτισμό.

Ο Πρόεδρος της GOCSA, Πήτερ Γαρδιάκος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πρωθυπουργό για τον χρόνο που αφιέρωσε την εκδήλωση και ευχαρίστησε τον ίδιο και την Πολιτειακή Κυβέρνηση για τη συνεχή υποστήριξή τους.

Στην ομιλία του, ο κ. Γεωργανάς είπε ότι ο ελληνικός κινηματογράφος παρείχε στους μετανάστες των δεκαετιών του ’60 και του ’70 έναν τρόπο να παραμείνουν συνδεδεμένοι με την πατρίδα τους.

«Όλοι θυμόμαστε, όσοι είναι στην ηλικία μου, να πηγαίναμε στο θέατρο Thebarton κάθε Σάββατο βράδυ και να παρακολουθούσαμε είτε ένα δράμα που πραγματευόταν μια ιστορία μετανάστευσης είτε μια κωμωδία», είπε ο κ. Γεωργανάς.

«Αυτό ήταν το πράγμα που μας συνέδεσε φυσικά με την Ελλάδα. Αυτό είδαμε οπτικά από τους γονείς μας» πατρίδα. Κανείς από εμάς δεν έχει πάει εκεί, κανείς από εμάς δεν ήξερε πώς ήταν και αυτό μας έδωσε λίγο πραγματικότητα.”

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Λιθουανικό και Ουγγρικό υπόβαθρο της οικογένειάς του και συζήτησε για τη σημασία της διατήρησης του πολιτισμού και της γλώσσας.

«Η μετάδοση του ελληνισμού και του ελληνικού πολιτισμού είναι κάτι που έχετε κάνει εξαιρετικά καλά και είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είστε περήφανοι, αλλά αξίζει επίσης περαιτέρω επένδυση», είπε ο κ. Malinauskas.

Ο Πρωθυπουργός της Α.Ε. πρόσθεσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που άκουσα, τους τελευταίους μήνες, την προοπτική ενός βαθμού ενότητας που υπάρχει μεταξύ της ευρύτερης ελληνικής κοινότητας σε όλη την πολιτεία. Εγώ, ως Πρωθυπουργός του Κράτους, είμαι ενθουσιασμένος που ακούω γι’ αυτό. Νομίζω ότι χρειάζεται ένα βαθμό θάρρους για να δουλέψεις μπροστά και να επικεντρωθείς στο μέλλον».

Στη βραδιά των εγκαινίων παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη, χορηγοί και
σινεφίλ, καθώς και εκλεκτοί προσκεκλημένοι, συμπεριλαμβανομένου του αξιότιμου προϊσταμένου της δικαιοσύνης Chris Kourakis. Μέλος κράτους της Αδελαΐδας κα Lucy Hood MP. Ομοσπονδιακό μέλος της Αδελαΐδας, κ. Steve Georganas βουλευτής και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αδελαΐδα, κ. Γιώργος Ψιάχας.

greek film festival adelaide
greek film festival adelaide
greek film festival adelaide
greek film festival adelaide
greek film festival adelaide
greek film festival adelaide
greek film festival adelaide
greek film festival adelaide
All smiles at the event.
greek film festival adelaide
greek film festival adelaide
google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή Αρχική εικόνα: All photos copyright The Greek Herald / Andriana Simos / Greek Orthodox Community of SA.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.