Γερμανία

Η βουλή ψήφισε τον νόμο περί θέρμανσης. Τέλος στις πολύμηνες διαμάχες των κομμάτων της κυβέρνησης.

Από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, κάθε νέο εγκατεστημένο σύστημα θέρμανσης θα πρέπει, εις δυνατόν, να τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τουλάχιστον κατά 65%. Ωστόσο, τα υπάρχοντα συστήματα θέρμανσης θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν και μπορούν επίσης να επισκευαστούν. 

Αυτό προβλέπει ο λεγόμενος νόμος περί θέρμανσης, επίσημα ο «Νόμος για την ενέργεια των κτιρίων» ο οποίος ψηφίστηκε στην βουλή μετά από μακρές συγκρούσεις. Είναι το κεντρικό έργο της συμμαχίας των φωτεινών σηματοδοτών στο δρόμο για μια φιλική προς το κλίμα παροχή θερμότητας. Ο νόμος στοχεύει να καταστήσει τη θέρμανση στη Γερμανία πιο φιλική προς το κλίμα αντικαθιστώντας σταδιακά τα συστήματα θέρμανσης με πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ο οποίος θα πρέπει στη συνέχεια να περάσει από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Κάθε νέο σύστημα θέρμανσης που θα εγκατασταθεί στο μέλλον θα πρέπει να λειτουργεί με βάση το 65% της ανανεώσιμης ενέργειας. Ο νόμος έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2024 αλλά αρχικά θα ισχύει μόνο για νέες περιοχές ανάπτυξης. Για τα υπάρχοντα κτίρια, ο δημοτικός σχεδιασμός θέρμανσης θα πρέπει να είναι ο βασικός άξονας, ο οποίος θα πρέπει να έρθει σταδιακά.

Με το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση ευελπιστεί να συμβάλει σημαντικά στη μεγαλύτερη προστασία του κλίματος στα κτίρια.

Υπέρ του νόμου ψήφισαν 399 βουλευτές, 275 κατά και 54 αποχές.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.