Κοινωνία Κόσμος

Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: Το νερό «κατάπιε» σπίτια.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η περιοχή της Καρδίτσας, με τα έντονα τα καιρικά φαινόμενα να είναι στα περισσότερα χωριά του νομού. Οι καταστροφές από την κακοκαιρία είναι ανυπολόγιστες όπου το νερό έχει φτάσει μέχρι και τις στέγες των σπιτιών.

Στην περιοχή έχουν καταφτάσει και δύτες για να επιχειρήσουν για τομ απεγκλωβισμό των κατοίκων. Επίσης λόγω της κακοκαιρίας η πυροσβεστική δεν μπορεί να προσεγγίσει στα χωριά και τα ελικόπτερα λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπορούν να επιχειρήσουν.

«Δεν βρίσκουμε κάποιους ανθρώπους στο χωριό Αγία Τριάδα»

«Υπάρχουν σίγουρα αγνοούμενοι, δεν έχουμε εικόνα. Η τελευταία διάσωση έγινε στις 2:30 τα ξημερώματα. Είμαστε εγκλωβισμένοι, δεν μπορούμε να μετακινηθούμε. Το 95% των σπιτιών έχει πλημμυρίσει. Είμαι κτηνοτρόφος, έχω 800 ζώα και δεν έχω καμία εικόνα αν ζουν. Δεν μπορώ να πάω να βοηθήσω. Προέχει η ασφάλειά μας. Το νερό είναι πάνω από 1,8 μέτρα, αγγίζει και τα 2 μέτρα»  περιέγραψε.

Στις 5.000 κλήσεις για διασώσεις δέχτηκε η πυροσβεστική. Και νέο μήνυμα 112 στις πληγείσες περιοχές.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ο πρωθυπουργός, όπου αναβάλλεται η ομιλία του Σάββατο βράδυ στην Δ.Ε.Θ. και η συνέντευξη της Κυριακής.

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε στις 03-09-2023/1300 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία. Η κακοκαιρία Daniel θα παρουσιάσει σταδιακή υποχώρηση από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στη Θεσσαλία, κυρίως στο νομό Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του νομού Λαρίσης, την κεντρική Στερεά (κυρίως τη Φθιώτιδα), τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σημαντικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr και www.hnms.gr).

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi