Γυναίκα

Μαλλιά: Πώς τα προστατεύουμε από τη φθορά του χρόνου.

Τι πρέπει να αποφεύγουμε για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας όσο πιο νέα γίνεται;

Αν αισθάνεστε ότι τα μαλλιά σας δεν είναι ακριβώς τα ίδια σήμερα όπως ήταν όταν ήσασταν νεότεροι, υπάρχει λόγος γι’ αυτό.

Μια τρίχα που ξαναβγαίνει στη θέση μιας παλιάς που έπεσε μπορεί να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή των μαλλιών σας στο σύνολό τους.

Καθώς μεγαλώνετε, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας αρχίζουν να γίνονται:

Πιο λεπτά: Καθώς η φάση ανάπτυξης των μαλλιών μικραίνει, η διάμετρος κάθε μεμονωμένης τούφας αρχίζει να μειώνεται. Καθώς αυξάνεται ο αριθμός αυτών των λεπτότερων τριχών, τα μαλλιά σας μπορεί να μην φαίνονται και να μην τα αισθάνεστε τόσο πυκνά όσο παλιά.

Ξηρότερα: Το τριχωτό της κεφαλής παράγει λιγότερο σμήγμα, ή φυσικό έλαιο, καθώς μεγαλώνουμε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη απαλότητα και λάμψη των μαλλιών με την ηλικία.

Γκρίζα: Το ξέρατε ότι αυτό θα ερχόταν. Καθώς περνούν τα χρόνια, όλο και περισσότεροι θύλακες της τρίχας χάνουν τα κύτταρα που παράγουν χρωστική ουσία και δίνουν χρώμα στα μαλλιά μας. Ως αποτέλεσμα, οι νέες τρίχες που ξαναβγαίνουν να είναι γκρίζες.

Το νο.1 λάθος που κάνουμε και πρέπει να αποφεύγουμε για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας νέα και λαμπερά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Η υπερβολική χρήση των προϊόντων θερμότητας όπως το πιστολάκι και τα ψαλίδια για μπούκλες απορροφούν την υγρασία της τρίχας προκαλώντας ξηρότητα και ψαλίδα.

Είναι σημαντικό επομένως να αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν και φυσικά καθώς επίσης να χρησιμοποιούμε προϊόντα θερμικής προστασίας πριν το styling.

Όταν στεγνώνετε ή ισιώνετε τα μαλλιά σας, μην πλησιάζετε το πιστολάκι πολύ κοντά στην τρίχα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πιστολάκι θα πρέπει να απέχει από τα μαλλιά τουλάχιστον 15 πόντους.

Επιπλέον, όταν τα μαλλιά σας είναι πολύ βρεγμένα, στεγνώστε τα στην υψηλότερη θερμοκρασία και στη συνέχεια αρχίστε να μειώνετε την ένταση της θερμότητας.

Μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ψαλίδια για μπούκλες ή για ίσιωμα πάνω σε βρεγμένα ή νωπά μαλλιά και μην παραλείπετε το θερμοπροστατευτικό.

google news
Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Perfect lips! 8 nude μολύβια χειλιών που ταιριάζουν σε όλες τις επιδερμίδες.

e-enimerosi

Οδηγός Aγοράς: Οι XXL τσάντες είναι η τάση που πρέπει να δοκιμάσεις τώρα -10 για να διαλέξεις

e-enimerosi