Βίντεο

Με την ματιά του απόδημου. Η ελληνοτουρκική διπλωματία στο επίκεντρο!

Στο διαδικτυακό κανάλι του απόδημου παλμού και την εκπομπή ”Με την μάτια του απόδημου” ο Χρήστος Μουρτζούκος ως οικοδεσπότης της εκπομπής υποδέχθηκε τους κ. Γιώργο Αυφαντή πρέσβης επί τιμή, τον κ. Ιωάννη Μπαλτζώη αντιστράτηγος εν αποστρατεία και τον κ. Δημήτρη Σταθακοπούλου οθωμανολόγο.

Την δική τους οπτική έδωσαν οι τρεις καλεσμένοι για την συνάντηση του υπουργού εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του.

Οκ. Σταθακόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι όταν ανέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ο κ. Φιντάν δεν αναφέρθηκε στο ότι αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αλλά κατά κάποιο τρόπο έδωσε την εικόνα στην κοινή γνώμη ότι αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του νέου οθωμανικού υπουργείου που αφορά την εξωτερική πολιτική, με την οθωμανική ορολογία όχι την τουρκική, θέλοντας να δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στην πολιτική προώθηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας στο μέλλον.

Ο κ. Αυφαντής στην πρώτη τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο ότι δεν είναι και από τους κατάλληλους ανθρώπους για την θέση του Υπουργείου Εξωτερικών (Ο κ. Γεραπετρίτης) βάζοντας ως αντιπαραβολή την θέση που είχε πριν και την εικόνα που έχει στην διεθνή γεωπολιτική σκηνή ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και την πλήρη άγνοια σε αυτό το χαρτοφυλάκιο του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών.

Ο κ. Μπαλζτώης στάθηκε στις διεκδικήσεις που έχει η Τουρκία και τις οποίες δεν απεμπολεί ούτε στο ελάχιστο, αντιθέτως συνεχώς διεκδικεί και κάτι καινούργιο.

Αυτές ήταν οι αρχικές τοποθετήσεις των τριών καλεσμένων. Μία εκπομπή με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πολύ σημαντικές τις τοποθετήσεις και των τριών καλεσμένων η οποία διήρκεσε δύο ώρες και την οποία καλό είναι να την παρακολουθήσετε για να βγάλετε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα. Καλή σας τηλεθέαση.

Εδώ ολόκληρη η εκπομπή.

  • Βοηθήστε το κανάλι μας κάνοντας: Like 👍 στο βίντεο.
  • Εγγραφή στο κανάλι μας: Κοινοποιήσε το βίντεο & πατήστε το καμπανάκι 🔔 για να ενημερώνεστε για τα νέα μας βίντεο.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των ”Ελλήνων συνέλευσις” Αλέξανδρος Οικονόμου στον απόδημο παλμό

Απόστολος Πιστόλας: Η πολιτική ανάλυση της εβδομάδας.

e-enimerosi