Άρθρα ΡεπορτάζΓερμανίαΔιασπορά

Μόναχο: Αναλαμβάνουν δράση τα συμβούλια και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των ελληνικών σχολείων του Μονάχου.

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος.

Τα συμβούλια και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, με δελτίο τύπου ενημερώνουν για τις ενέργειές τους και τις εξελίξεις στο στεγαστικό πρόβλημα που έχει προκύψει για το 4ο Δημοτικό ”Αριστοτέλης”και το 1ο Γυμνάσιο Μονάχου.

Ανήσυχοι είναι οι γονείς εδώ και περίπου δύο μήνες για το τι μέλλει γενέσθαι με τον κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζει το 4ο Δημοτικό ”Αριστοτέλης” και το 1ο Γυμνάσιο του Μονάχου. Γονείς, μαθητές αλλά και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα, και αυτό διότι, παρόλο με τις ενέργειες τις οποίες έχουν προβεί, δεν έχουν λάβει καμία επίσημη απάντηση, είτε από το υπουργείο παιδείας, είτε από το υπουργείο εξωτερικών.

Καλά πληροφορημένες πηγές της e-enimerosi αναφέρουν πως το θέμα το έχει πάρει πάνω του, ο ίδιος ο υπουργός κ. Πιερρακάκης και ότι το θέμα λύθηκε, ή είναι πολύ κοντά στο να λυθεί. Παρόλα αυτά οι ενημέρωση προς την ομογένεια και ειδικότερα την εκπαιδευτική κοινότητα του Μονάχου είναι ανύπαρκτη.

Τώρα, γιατί αυτή η μυστικοπάθεια στο να μην είναι ενημερωμένη η ομογένεια για τα διαπραγματευτικά βήματα της όλης εξέλιξης του θέματος, εγείρει κάποια ερωτήματα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

<<Τα Συμβούλια/Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των ελληνικών σχολείων Μονάχου ενημερώνουν για τις ενέργειές τους και τις εξελίξεις στο στεγαστικό πρόβλημα που έχει προκύψει για το 4ο Δημοτικό “Αριστοτέλης“ και το 1ο Γυμνάσιο Μονάχου.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των γονέων στις 14.12.2023 έξω από το Γενικό Προξενείο Μονάχου, η ενημέρωση που έλαβε η επιτροπή από τον κ. Πρόξενο ήταν ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης με προσωπική συνάντηση που θα γινόταν πριν τα Χριστούγεννα.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, καμία ενημέρωση επί της ουσίας και αναπάντητα ερωτήματα.

Την περασμένη εβδομάδα συντάξαμε μια καταγγελία κατά παντός υπευθύνου για τη διοικητική αμέλεια της μη-εφαρμογής του δικαιώματος μονομερούς ανανέωσης του ισχύοντος συμβολαίου, σύμφωνα με την Παράγραφο 4 αυτού. Η διοικητική αυτή αμέλεια έχει φέρει την κατάσταση στο σημερινό αβέβαιο καθεστώς.

Παρ’ όλες τις προσπάθειές μας τις τελευταίες μέρες για σοβαρή ενημέρωση, αντιμετωπίσαμε την ανήκουστη συμπεριφορά του πινγκ-πονγκ από το Γενικό Προξενείο Μονάχου στο Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Μονάχου και τανάπαλιν. Βέβαια, σε αυτό το πινγκ-πονγκ συμμετέχει και η Ελληνική Πολιτεία με τα αρμόδια Υπουργεία της, χωρίς κάποιος να θεωρείται ή να έχει ορισθεί εκεί υπεύθυνος για κάτι τέτοιο.

Και ρωτούμε λοιπόν, πόσο υπεύθυνοι μπορεί να είναι για να καθορίσουν το μέλλον των παιδιών μας, όταν δεν είναι σε θέση να αναλάβουν την ευθύνη να μας ενημερώσουν για θέμα του οποίου έχουν τον αποκλειστικό χειρισμό; Θεωρούν τους εαυτούς τους ακριβούς για να συναναστραφούν και να μιλήσουν με γονείς;

Οι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι τους οποίους η Πολιτεία έχει διορίσει να αποφασίζουν για το μέλλον των παιδιών μας, αποδεικνύουν με τους χειρισμούς τους το τελευταίο διάστημα στο Μόναχο (βλέπε, κλείσιμο “Πυθαγόρα“, συγχώνευση σχολείων, κενά εκπαιδευτικών, κτλ., κτλ.) ότι είναι ανίκανοι για το χρίσμα αυτό. Δυστυχώς, φαίνεται να έχει ανάψει το φιτίλι της έκρηξης της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό, αρχής γενομένης από το Μόναχο, το οποίο χαίρει γενναίας πολιτειακής επιχορήγησης (συγκεκριμένα Βαυαρικής) η οποία καλύπτει το μεγαλύτερο, αν όχι όλο το λειτουργικό κόστος.

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, ο εμπαιγμός πρέπει να λάβει τέλος. Για αυτό, εάν δεν ενημερωθούμε άμεσα για τις εξελίξεις και εάν η πορεία του (τεχνηέντως;) δημιουργηθέντος προβλήματος δεν έχει το αίσιο τέλος που όλη η Ομογένεια επιθυμεί, θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες ίσως δεν θα αρέσουν και δε θα έχουν προηγούμενο>>.

Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών για να μην κλείσει το σχολείο του Μονάχου ”Αριστοτέλης”. Μουρτζούκος Χρήστος / e-enimerosi
google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

AfD: Παραιτήθηκε από την προεδρεία του κόμματος ο Μαξιμίλιαν Κρα

e-enimerosi

Παπατζιλίκι του Κοτζιά ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών τάχα δεν παραδώσαμε μακεδονική εθνότητα στους Σκοπιανούς

e-enimerosi

Θωμάς Γκουδούλας: Στον “αέρα” σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο

e-enimerosi