Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

NASA, Δασική Υπηρεσία για κοινή χρήση σπορόφυτων δέντρων της Σελήνης, Προώθηση του STEM.

Ένα δενδρύλλιο αναπτύχθηκε από έναν σπόρο δέντρου που πέταξε γύρω από τη Σελήνη στην αποστολή Artemis I της NASA στα τέλη του 2022.

Η NASA και το USDA Forest Service θα διανείμουν δενδρύλλια Artemis Moon Tree πέντε διαφορετικών ειδών για να δημιουργήσουν νέους τρόπους για τις κοινότητες στη Γη να συνδεθούν με την εξερεύνηση του διαστήματος της ανθρωπότητας προς όφελος όλων. Σχεδόν 2.000 σπόροι πετάχτηκαν στο διάστημα.

Οργανισμοί όπως σχολεία, βιβλιοθήκες, μουσεία και άλλοι που ασχολούνται με μαθητές ή το κοινό, ενθαρρύνονται να υποβάλουν αίτηση για ένα δενδρύλλιο σελήνης μέσω της ενότητας Artifact της NASA. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.

Παραδείγματα επιλέξιμων ιδρυμάτων περιλαμβάνουν επίσημους και άτυπους οργανισμούς που εξυπηρετούν K-12, πανεπιστήμια, κοινοτικούς οργανισμούς, μουσεία και επιστημονικά κέντρα και κυβερνητικούς οργανισμούς.

«Τα σεληνόδεντρα Artemis της NASA επαναφέρουν την επιστήμη και την εφευρετικότητα της εξερεύνησης του διαστήματος στη Γη», δήλωσε ο διαχειριστής της NASA Bill Nelson. «Πέρυσι, αυτοί οι σπόροι πέταξαν στην αποστολή Artemis I 40.000 μίλια πέρα ​​από τη Σελήνη. Με τη βοήθεια του USDA, αυτή η νέα γενιά δέντρων της Σελήνης θα φυτέψει το πνεύμα της εξερεύνησης στις κοινότητές μας και θα εμπνεύσει την επόμενη γενιά εξερευνητών».

Αυτή είναι η δεύτερη γενιά των δέντρων της Σελήνης για διανομή στη Γη. Το 1971, ο πιλότος της μονάδας διοίκησης του Apollo 14, Stuart Roosa, πρώην καπνιστής της Δασικής Υπηρεσίας, μετέφερε εκατοντάδες σπόρους δέντρων ως μέρος του προσωπικού του κιτ. Μετά την επιτυχή επιστροφή του Apollo 14, η Δασική Υπηρεσία φύτρωσε τους σπόρους. Τα δενδρύλλια Apollo Moon Tree φυτεύτηκαν σε όλο το έθνος, πολλά ως μέρος του εορτασμού των δύο εκατοστών των ΗΠΑ το 1976.

Σήμερα, μια νέα γενιά Moon Trees θα ριζώσει σύντομα στο αμερικανικό έδαφος και θα συνεχίσει την κληρονομιά της έμπνευσης που ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 50 χρόνια. Οι σπόροι που ταξίδεψαν 270.000 μίλια από τη Γη με το διαστημικό σκάφος Orion κατά τη διάρκεια της Artemis I περιελάμβαναν πλατάνια, τσίχλες, έλατα Douglas, πεύκα και γιγάντιες σεκόγιες. Με τη φροντίδα του Δασαρχείου, οι σπόροι φύτρωσαν και μεγάλωσαν σε σπορόφυτα προετοιμάζοντας τους νέους τους ρόλους ως Άρτεμις Φεγγαρόδεντρα.

«Οι σπόροι που πέταξαν στην αποστολή Artemis θα είναι σύντομα τα δέντρα της Σελήνης που θα στέκονται περήφανα σε πανεπιστημιουπόλεις και ιδρύματα σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Ράντι Μουρ, επικεφαλής της δασικής υπηρεσίας. «Αυτά τα μελλοντικά δέντρα της Σελήνης, όπως αυτά που ήρθαν πριν από αυτά, χρησιμεύουν ως ένα ισχυρό σύμβολο ότι όταν βάζουμε το μυαλό μας σε μια εργασία, δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να πετύχουμε. Θα εμπνεύσουν τις μελλοντικές γενιές επιστημόνων, η έρευνα των οποίων βασίζεται σε όλα όσα κάνουμε εδώ στη Δασική Υπηρεσία».

Πώς να εφαρμόσει

Οδηγίες για την υποβολή πρότασης και πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια δενδρυλλίων Moon Tree, είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Η NASA και το USDA Forest Service θα εξετάσουν τις υποβληθείσες αιτήσεις για να καθορίσουν τη βιωσιμότητα για την επιτυχή φιλοξενία ενός δενδρυλλίου. Η δασική υπηρεσία θα προσδιορίσει τα είδη δενδρυλλίων για επιλεγμένους αποδέκτες με βάση τη γεωγραφική περιοχή στις γειτονικές Ηνωμένες Πολιτείες. Η NASA συνεργάζεται με τη δασική υπηρεσία για να προσδιορίσει χρονοδιαγράμματα για τη διανομή δενδρυλλίων το 2023 και το 2024.

Αυτή η ευκαιρία είναι δυνατή μέσω μιας συνεργασίας μεταξύ του έργου Next Gen STEM της NASA και της Forest Service. Μέσω του Office of STEM Engagement της NASA, το Next Gen STEM παρέχει πόρους και ευκαιρίες που έχουν σχεδιαστεί για να φέρουν το STEM και το διαστημικό περιεχόμενο σε επίσημους και ανεπίσημους εκπαιδευτές και μαθητές του K-12. Μέσω των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δασικής Υπηρεσίας, οι άνθρωποι αναπτύσσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες κριτικής σκέψης που απαιτούνται για την κατανόηση σύνθετων περιβαλλοντικών ζητημάτων.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή Αρχική εικόνα: NASA

Σχετικές αναρτήσεις

Η προσαρμογή στην εξίσωση της γάτας του Σρέντινγκερ θα μπορούσε να ενώσει τη σχετικότητα του Αϊνστάιν και την κβαντική μηχανική.

e-enimerosi

Το διαστημόπλοιο Starliner της Boeing δεν θα πραγματοποιήσει ακόμη ιδιωτικές αποστολές.

e-enimerosi

Αντιδραστήρας Tokamak, θα σώσει τον κόσμο;

Δημήτρης Λίτσας