Άρθρα Ρεπορτάζ

Ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού ιδρύματος ελληνισμού Αλέξιος Ντόνας, στις ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ της ΚΡΗΤΗ TV.

Ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού ιδρύματος ελληνισμού Αλέξιος Ντόνας, βρέθηκε φιλοξενούμενος του Γιώργου Σαχίνη στο στούντιο της Κρήτη tv.

Εξήγησε τι σημαίνει απόδημος Έλληνας σήμερα στην Γερμανία αλλά και την Ευρώπη, αναφέρθηκε στις ενσωματώσεις των κοινωνιών των χωρών που ζουν οι απόδημοι, αλλά γενικότερα και των νέων μεταναστών που προέκυψαν από την οικονομική κρίση στην πατρίδα μας, και η ισχύς του ελληνισμού που μπορεί να έχει στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η απογοήτευση πολλών Ελλήνων που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης και δεν θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά στις χώρες όπου έχουν μεταναστεύσει, ένα πρόβλημα που στενοχωρεί τους ιθύνοντες του ευρωπαϊκού ιδρύματος ελληνισμού.

Η ήπια ισχύς του ελληνισμού που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην διασπορά της Ευρώπης. Η ανάπτυξη των Ελλήνων και εμπειρία τους η οποία μπορεί να συμβάλει θετικά στην πορεία της Ελλάδας. Η θέση της Ελλάδας γεωγραφικά και γεωπολιτικά και ο ρόλος που μπορεί λάβει στην νέα πραγματικότητα που φαίνεται να δημιουργείτε.

Η επιστολική ψήφος, η αδιάβλητος διαδικασία και οι αποφάσεις που παίρνονται για την διασπορά χωρίς την γνώμη της διασποράς.

Οι δράσει του ευρωπαϊκού ιδρύματος ελληνισμού στον πολιτισμό και την γλώσσα. Οι εκδηλώσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση σε Μανχάιμ και Παρίσι αλλά και οι δράσεις για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, σε Χαϊδελβέργη και Παρίσι.

 

Άγγελος Χανιώτης: <<Το Βρετανικό μουσείο δεν είναι εγκληματίας από μόνο του>>.

Η παρέμβαση του κ. Χανιώτη, καθηγητή αρχαίας ιστορίας & κλασικών σπουδών, σχολή ιστορικών μελετών ινστιτούτου προηγμένων μελετών του Πρίνστον, για τα γλυπτά του Παρθενώνα. Αναφέρθηκε εκτενώς και στις αρχαιότητες της Κρήτης.

Οι προσπάθειες της ομογένειας να διατηρηθεί η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό και να μην κλείνουν τα σχολεία στο εξωτερικό.

Τα προβλήματα με τα ελληνικά προξενεία, και τα προβλήματα που αναδεικνύουν οι Έλληνες ομογενείς. Ο βασικός λόγος που πολλοί Έλληνες παίρνουν το διαβατήριο των χωρών όπου διαμένουν, και η Ελλάδα χάνει τα Ελληνόπουλα.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Το ανθισμένο Λεμονοδάσος.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi