Διεθνή

Ο Χένρι Κίσινγκερ: Ένας από τους πιο διαβόητους εγκληματίες πολέμου στον κόσμο.

Ας ρίξουμε μια ματιά πίσω και ας τον θυμηθούμε αυτά που έκανε.
  • Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την προδοσία της Κύπρου το 1974 όπου εμφανίστηκαν χάρτες την προηγούμενη μέρα πριν καταληφθεί το νησί με τις ακριβές τοποθεσίες, όπου μέχρι και σήμερα η Τουρκία κατέχει το βόρειο τμήμα της Κύπρου. Για την Ελλάδα και την Κύπρο, τον ελληνισμό όλο, ήταν ένας στυγνός δολοφόνος. Η Ελλάδα δεν έστειλε στρατό στην Κύπρο λόγω των δικών του ραδιουργιών.
  • Οργάνωσε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στη Χιλή, εγκαθιστώντας τη βίαια καταπιεστική δικτατορία του Πινοσέτ. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτελέστηκαν και τα παιδιά τους απήχθησαν και παραδόθηκαν με ψευδείς ταυτότητες.
  • Έδωσε το πράσινο φως στη δολοφονική καταστολή της δικτατορίας της Αργεντινής που είχε χιλιάδες απαγωγές, βασανιστήρια και δολοφονίες.
  • Είπε στον στρατηγό Σουχάρτο «Είναι σημαντικό ό,τι κι αν κάνεις να πετύχει γρήγορα» ακριβώς πριν ο ινδονησιακός στρατός δολοφονήσει τουλάχιστον 250.000 Τιμορέζους κατά τη διάρκεια της παράνομης ινδονησιακής κατοχής.
  • Σαμποτάρισε τις ειρηνευτικές συνομιλίες του Βιετνάμ για δικό του πολιτικό όφελος. Επέκτεινε τον πόλεμο στο Λάος και την Καμπότζη, υποστηρίζοντας τον βομβαρδισμό «οτιδήποτε κινείται». Υπολογίζεται στα 2 εκατομμύρια οι νεκροί Βιετναμέζοι.
  • Η Καμπότζη βομβαρδίστηκε άγρια, χτυπά αδιάκριτα σε κατοικημένες περιοχές και σκοτώνει εκατοντάδες χιλιάδες Καμποτζιανούς. Δεν είναι δυνατή η επαλήθευση των επίσημων αριθμών. Ο Κίσινγκερ ισχυρίστηκε ότι ήταν ακατοίκητες οι περιοχές.
«Το παράνομο το κάνουμε αμέσως, το αντισυνταγματικό διαρκεί λίγο περισσότερο». Συνοψίζεται στην φιλοσοφία του Κίσινγκερ.
google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Νίκος Λυγερός: Τι σημαίνει η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Ινδίας.

e-enimerosi

Εκλογές στην Ινδία.