Γερμανία

Σχεδόν τα 3/4 των Γερμανών είναι δυσαρεστημένοι με τον καγκελάριο Σόλτς.

Το 74% είπε ότι έκανε πολύ ή μάλλον κακή δουλειά. Μεγάλη δυσαρέσκεια υπάρχει και για τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η δυσαρέσκεια για τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς (SPD) και τον κυβερνητικό συνασπισμό είναι μεγαλύτερη από ποτέ στη διετή κυβέρνηση του SPD, των Πρασίνων και του FDP. Το 74% είπε στο ινστιτούτο δημοσκοπήσεων YouGov ότι ο Σόλτς έκανε πολύ ή μάλλον κακή δουλειά. Από την άλλη πλευρά, μόνο το 20% πιστεύει ότι η δουλειά του είναι κάπως ή πολύ καλή. Το 73% ήταν πολύ ή κάπως δυσαρεστημένο με ολόκληρη την κυβέρνηση των φωτεινών σηματοδοτών και μόνο το 22% ήταν πολύ ή κάπως ικανοποιημένο. Αυτές είναι οι χειρότερες τιμές στη μηνιαία έρευνα τα τελευταία δύο χρόνια.

Η χθεσινή μέρα σηματοδότησε το δεύτερο μισό της θητείας της κυβέρνησης Σόλτς από την μέρα ορκωμοσίας του Καγκελαρίου και της κυβέρνησής του στην βουλή. Σήμερα Σάββατο, θα μιλήσει στους 600 αντιπροσώπους στο συνέδριο του κόμματος στο SPD.

Το ARD «Germany Trend» που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη είχε παρόμοια αποτελέσματα με το YouGov: μόνο το 20% ήταν ακόμα ικανοποιημένο με το έργο του επικεφαλής της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το ARD, αυτή ήταν η χειρότερη τιμή για έναν Ομοσπονδιακό Καγκελάριο από τότε που ξεκίνησε η έρευνα «Germany Trend» το 1997.

Ο Söder στην πρώτη θέση

Στην έρευνα του YouGov, το 77 % δήλωσε ότι δεν είχε πλέον ελάχιστη ή καθόλου εμπιστοσύνη στην ηγεσία της Καγκελαρίου. Ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του SPD, το 60% είχε αυτή την άποψη.

Οι δημοσκόποι ρώτησαν επίσης ποιον από τους δώδεκα κορυφαίους πολιτικούς από όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στην βουλή θα ήθελαν περισσότερο να έχουν ως καγκελάριο, εάν μπορούσαν να επιλέξουν. Μόνο το 5% ανέφερε τον Σόλτς ως καγκελάριο των ονείρων τους.

Από την άλλη πλευρά, ο Βαυαρός πρωθυπουργός και ηγέτης του CSU Markus Söder, ο οποίος ευνοήθηκε ως επικεφαλής της κυβέρνησης από το 15% των ερωτηθέντων, είχε τις καλύτερες επιδόσεις.

Αναλυτικά:

  • CSU Söder 15%
  • AfD Άλις Βάιντελ 12%
  • και η Σάρα Βάγκενκνεχτ με 8%.
  • FDP Christian Lindner 2%
  • AfD Björn Höcke 2%
  • Die Linke Janine Wissler 1%.

*Για την έρευνα, το YouGov ρώτησε 2.119 ψηφοφόρους στη Γερμανία μεταξύ 1ης και 6ης Δεκεμβρίου.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

με πληροφορίες από την welt.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.