Διεθνή

Σε κέντρο υποδοχής στη Σάμο, ισλαμιστές πανηγυρίζουν για τις επιθέσεις της Χαμάς από τη Γάζα στο Ισραήλ σήμερα το πρωί.

 Όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά και σε κέντρο υποδοχής της Σάμου, αποδίδονται τιμές στους ισλαμιστές της Χαμάς.

Σε όλη τη Μέση Ανατολή, αλλά και σε αραβικές γειτονιές σε ευρωπαϊκές πόλεις, οι υποστηρικτές της Χαμάς πανηγύρισαν την επίθεση στο Ισραήλ το Σάββατο. Δεκάδες πρόσφυγες πανηγύρισαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις Παλαιστινίων Ισλαμιστών σε κέντρο υποδοχής στο ελληνικό νησί της Σάμου. Οι πρόσφυγες λέγεται ότι επικαλέστηκαν τη νίκη της Χαμάς και φώναξαν δυνατά «Αλλάχου ακμπάρ», δηλαδή «Ο Αλλάχ είναι ο μεγαλύτερος». Υπάρχει ένα βίντεο μιας σκηνής, αν και δύσκολα μπορεί να επαληθευτεί ανεξάρτητα αυτή τη στιγμή.

Οι πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στη Σάμο προέρχονται από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας και του Ιράκ. Πρόσφυγες σε άλλες εγκαταστάσεις αιτούντων άσυλο λέγεται ότι επευφημούσαν την επίθεση της Χαμάς, είπε ένας εθελοντής ακτιβιστής που μένει συχνά στην Ελλάδα και την Ιταλία. Όπως αναφέρθηκε, οι συμπαθούντες των επιθέσεων στο Βερολίνο μοίρασαν κάθε είδους γλυκά στους δρόμους του Neukölln.

Αιφνιδιαστική επίθεση από τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι εικόνες από το νότιο Ισραήλ που μεταδόθηκαν το Σάββατο έδειξαν βάναυσες σκηνές: προφανώς περιλάμβαναν λιντσαρίσματα και εικόνες ενός ηλικιωμένου που απήχθη. Επίσης, έκπληξη για τις δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ, οι Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζας εκτόξευσαν μαζικές ρουκέτες σε ισραηλινές τοποθεσίες νωρίς το Σάββατο.

Την ίδια ώρα, Παλαιστίνιοι οπλισμένοι με πολυβόλα διέσχισαν τα σύνορα από τη Γάζα με μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα, ενώ λέγεται ότι υπήρξαν και επιθέσεις από θάλασσα και αέρα. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η αυτόνομη περιοχή γύρω από τη Γάζα προστατεύεται από τον ισραηλινό στρατό για σχεδόν 20 χρόνια.

Η Χαμάς και η Χεζμπολάχ δραστηριοποιούνται επίσης στη Γερμανία.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας στο Τελ Αβίβ: «Από σήμερα το πρωί, το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο». Χιλιάδες έφεδροι καλούνται. Ο ισραηλινός στρατός αποκαλεί την επιχείρηση «Σιδερένια Σπαθιά». Ένας ισραηλινός κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι η Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, άνοιξε «τις πύλες της κόλασης».

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι η Χαμάς θα πληρώσει ένα «τεράστιο τίμημα» για την επίθεση. Τα τρίτα μέρη προειδοποιούνται να μην μπουν σε αυτόν τον «πόλεμο», είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη Χεζμπολάχ, που δραστηριοποιείται στα βόρεια σύνορα, δηλαδή στον Λίβανο. Τόσο η σουνιτική Χαμάς όσο και η σιιτική Χεζμπολάχ δραστηριοποιούνται επίσης λίγο πολύ λαθραία και στην Γερμανία.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόνα: © REUTERS/stringer

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Νίκος Λυγερός: Τι σημαίνει η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Ινδίας.

e-enimerosi

Εκλογές στην Ινδία.