Άρθρα ΡεπορτάζΒίντεο

Σιδηροδρομική και λιμενική σύνδεση της Ινδίας και της Ευρώπης μέσω της Ελλάδας. Συζήτηση με τους, Λάζαρο Καμπουρίδη και Ανδρέα Μουτζουρούλια. Βίντεο.

Στην σημερινή μας εκπομπή καλεσμένοι είναι οι Λάζαρος Καμπουρίδης αντιστράτηγος εν αποστρατεία και ο Ανδρέας Μουτζουρούλιας διευθυντής του directus.gr

Θα αναλύσουμε την σπουδαιότητα της συγκεκριμένης συμφωνίας όπου θα ενώνει δύο ηπείρους μεταξύ σιδηροδρόμων και λιμανιών.

  • Θα εκμεταλλευτεί η Ελλάδα την πρωτοφανή ευκαιρία να αποτελέσει και εκείνη μέρος των χωρών διέλευσης του μεγάλου αυτού οικονομικού διαδρόμου?
  • Έχει επηρεαστεί η συμφωνία μετά τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς?
  • Μέσω αυτής της σύνδεσης θα είναι εφικτή η μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας και των ψηφιακών δεδομένων καθώς και συστημάτων μεταφοράς καθαρού υδρογόνου.
  • Ποιος ο ρόλος των υπολοίπων κρατών που επηρεάζονται από τη συγκεκριμένη συμφωνία, ποιοι ωφελούνται από την εν τοις πράγμασι κατάργησή της;
  • Ο ρόλος του Ιράν και της Τουρκίας
  • Η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ινδίας όπως και του Αραβικού κόλπου στην πολεμική σύρραξη αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή.
  • Ποιό το μέλλον της συγκεκριμένης συμφωνίας εάν ευοδωθεί;

Αυτά, και άλλα πολλά στο κανάλι του απόδημου παλμού και την εκπομπή ”Με την ματιά του απόδημου” με τους Λάζαρο Καμπουρίδη και Ανδρέα Μουτζουρούλια, παρουσιαστής ο Μουρτζούκος Χρήστος.

Πατήστε το καμπανάκι για να σας έρχονται όλες οι ειδοποιήσεις, κάντε εγγραφή, γράψτε το δικό σας σχόλιο και το δικό σας like για να υποστηριχθεί η προσπάθεια που κάνουμε.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Πρωτοποριακή Δράση που προάγει τη Ψηφιακή Ασφάλεια

e-enimerosi

Μέτρα τώρα, για 15.000 λιγότερους θανάτους έως το 2030 & δημοσιονομικό όφελος δεκάδων δισεκατομμυρίων

e-enimerosi

Οι επιπτώσεις της αγκυροβολίας στα λιβάδια Ποσειδωνίας στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων

e-enimerosi