Γερμανία

Σολτς: Η Χαμάς δεν θα μπορούσε να έχει κάνει την επίθεση χωρίς την βοήθεια του Ιράν.

Ο Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε την καταστολή των οργανώσεων που υποστηρίζουν τη Χαμάς. Η Γερμανία θα απαγορεύσει όλες τις δραστηριότητες συγκέντρωσης χρημάτων και άλλες δραστηριότητες υποστήριξης της Χαμάς και θα απαγορεύσει την Samidoun, μια διεθνή ομάδα ακτιβιστών που λέει ότι υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους

«Παρόλο που δεν έχουμε αδιάσειστες αποδείξεις ότι το Ιράν υποστήριξε επιχειρησιακά αυτή την άνανδρη επίθεση, είναι σαφές σε όλους μας ότι χωρίς την ιρανική υποστήριξη η Χαμάς δεν θα ήταν ποτέ σε θέση να εξαπολύσει αυτή την πρωτοφανή επίθεση», δήλωσε σήμερα.

«Δυστυχώς, μπορούμε να προβλέψουμε ότι ο πόνος του άμαχου πληθυσμού στη λωρίδα της Γάζας πιθανόν να αυξηθεί περαιτέρω – αλλά και γι’ αυτό φταίει η Χαμάς και η επίθεσή της στο Ισραήλ», πρόσθεσε.

Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε μια περαιτέρω περιφερειακή κλιμάκωση της βίας, προειδοποιώντας τη Χεζμπολάχ να μην διακινδυνεύσει μια επίθεση στο Ισραήλ.

“Βρίσκομαι σε στενή επαφή με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Σίσι, ο οποίος έχει κανάλια στη Γάζα. Σήμερα θα μιλήσω με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν και θα υποδεχθώ τον εμίρη του Κατάρ. Και οι τρεις μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αποκλιμάκωση της κατάστασης”.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.