Κύπρος

Στη Σύνοδο Κορυφής MED9 συμμετέχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι ηγέτες εννέα μεσογειακών χωρών συζητούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

ΟΠρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συμμετέχει σήμερα το απόγευμα στη Σύνοδο Κορυφής της MED9, στη Βαλέτα, της Μάλτας, όπου οι ηγέτες εννέα μεσογειακών χωρών συζητούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητούνται είναι η Διεύρυνση της ΕΕ, η πολιτική Νότιας Γειτονίας και θέματα που άπτονται της ατζέντας των επόμενων Ευρωπαϊκών Συμβουλίων του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά την άφιξη του στην Πλατεία Castille, στη Βαλέτα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έτυχε υποδοχής από τον Πρωθυπουργό της Μάλτας, Ρόμπερτ Αμπέλα.

Ακολούθως παρακάθισε μαζί με τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων της Μάλτας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας και με τον Γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ισπανίας, που εκπροσωπεί τον Ισπανό Πρωθυπουργό, σε συνομιλίες.

Στις διεργασίες συμμετέχουν, επίσης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισιέλ και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μετά τις διαβουλεύσεις, οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων της MED9 θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, και στη συνέχεια θα μεταβούν στην πόλη Μεντίνα, όπου θα παρακαθίσουν σε δείπνο εργασίας.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Τουρκικές αποβατικές ασκήσεις κοντά στη Σάμο και ενίσχυση της βάσης του Ακσάζ με υποβρύχια

e-enimerosi

Πάφος: Η καλύτερη μικρή πόλη στον κόσμο να ζει κανείς

e-enimerosi

Ντροπή, η Παλαιστίνη αποκάλεσε -όπως η Τουρκία- την Κυπριακή Δημοκρατία «Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου»

e-enimerosi