Πολιτική

Στις κάλπες για την εκλογή προέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι εκλογείς για την ανάδειξη του ή της προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κάλπες άνοιξαν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ.

Υπάρχουν 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μαζί τους πρέπει να έχουν αστυνομική ταυτότητα, ή διαβατήριο, ή δίπλωμα οδήγησης, ή βιβλιάριο Υγείας, ή άδεια διαμονής, ή visa, ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έχουν εγγραφεί στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον με βάση τα αποψινά αποτελέσματα απαιτηθεί δεύτερος γύρος, αυτός θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές αναρτήσεις

Διάρρηξη στη διεύθυνση Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi