Άρθρα ΡεπορτάζΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Έρχεται το οριστικό τέλος?

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος.

 

Με την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη σήμερα, πραγματοποιείται η δεύτερη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Σκληρή γραμμή κρατάει ο πρόεδρος του κόμματος με τις αναφορές του «Ή πρόεδρος μέχρι τις εκλογές ή αναβάπτιση στο Συνέδριο». Βέβαια να υπενθυμίσουμε πως ο ίδιος εξελέγη με την προοπτική να φέρει την αλλαγή στην εσωκομματική προεκλογική περίοδο.

Τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την έναρξη της συνεδρίασης.

«Γεια ήρθα και δε θα είμαι συγκρουσιακός. Θα είμαι ειλικρινής. Πάω σε συνέδριο επανίδρυσης. Θα κάνω τη μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς. Κέντρο και αριστερά ίσον κεντροαριστερά άλλωστε. Δεν υπάρχει άλλο προοδευτικό κόμμα στη χώρα. Σας ζητώ να δεσμευτείτε ότι εγώ θα είμαι ο πρόεδρος έως τις εθνικές εκλογές.
Αλλιώς σκοπεύω να ζητήσω από το σώμα την αναβάπτιση της εκλογής μου. Αν δε με εμπιστεύεστε να οδηγήσω το κόμμα στις εθνικές πείτε το τώρα. Βρείτε ποιος θα κατέβει απέναντι μου και πάμε.

Σέβομαι τα όργανα, είμαι συλλογικός και τα σέβομαι παρότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργήσει ένα όργανο αν δεν σεβαστέ και οι ίδιοι τη διαδικασία και υπάρχουν συνέχεια διαρροές. Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει τώρα. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια».

«Διαβάζω να λένε ‘χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης στο Σύνταγμα, ανέβηκε σε τρακτέρ’. Πόσο ψέμα μπορεί να είναι αυτό, χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήμουν εκεί μαζί τους. Επιτέλους αυτή η προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώνει. Από όλα τα μίντια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα» είπε ο κ. Κασσελάκης προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Η χθεσινή συνεδρίαση έληξε χωρίς αποφάσεις με κορυφαία στελέχη να μιλούν για «κυνήγι χίμαιρας» και «συνωμοσιολογίες» από την πλευρά Κασσελάκη.

Από παντού πυρά.
  • Χρήστος Σπίρτζης: «Όταν εμείς πλακωνόμασταν για να αποφασίζουν τα μέλη, ο Στεφανος Κασελακης μιλούσε με τον Μητσοτάκη για να γίνει Υπουργός».
  • Παύλος Πολάκης: Δείχνει μετανιωμένος για την στήριξή του στον Κασσελάκη, «είμαι σε δύσκολη θέση απέναντί σας γιατί τον στήριξα το καλοκαίρι».
  • Γιώργος Τσίπρας: “Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις ευρωεκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις ευρωεκλογές”.
  •  Κώστας Ζαχαριάδης: “Εκλέξαμε πρόεδρο, όχι μονάρχη”.
  • Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ευχάριστη. Ενώ αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη είπε «εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ίδρυσε νέο κόμμα».
Κασσελάκης: «Αν δεν με εμπιστεύεστε, τότε πείτε ποιον θέλετε».

Όλα θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη Πέμπτη, αν θα συνεχίσει να ηγείτο του κόμματος ο Κασσελάκης ή θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Διάρρηξη στη διεύθυνση Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.

e-enimerosi

Το ανθισμένο Λεμονοδάσος.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi