Άρθρα Ρεπορτάζ

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα και η κομμένη συμφωνία.

Ανταπόκριση στον Real fm και τον Τέρενς Κουίκ από τον Μουρτζούκο Χρήστο για τα γλυπτά του Παρθενώνα και την επιστολική ψήφο.

Στην ανταπόκριση από την Γερμανία στην Κυριακάτικη εκπομπή του Τέρενς Κουίκ ο Μουρτζούκος Χρήστος μίλησε για το ατόπημα του Ρίσι Σούνακ όπου ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Λονδίνο.

Οι αναφορές από την καθηγήτρια κ Tιτή για την επανένωση των γλυπτών και την τοποθέτηση της πως <<νομικά η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να χάσει τα δικαιώματα της όσο ζητάει τα γλυπτά του Παρθενώνα>>. Επίσης έδωσε την είδηση πως στις αρχές Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση στο Παρίσι υπό την αιγίδα του ευρωπαϊκού Ιδρύματος οργανισμού για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα πίσω στην Ελλάδα. Οι επαφές που έχει το ίδρυμα με την ελληνική πολιτεία τόσο του Υπουργείου Εξωτερικών όσο και του Υπουργείου Παιδείας.

Οι αναφορές από την βουλευτή των Πρασίνων Λίζα Μπάντουμ της γερμανικής Βουλής πώς θα πρέπει οι Έλληνες με τους Γερμανούς φίλους να πιέζουν στα διεθνή φόρα για να είναι συνεχώς το θέμα στην επικαιρότητα.

Η σημαντικότητα της επιστολικής ψήφου τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στην παρέλαση της Στουτγάρδης. Επίσης τονίστηκε και η αναφορά πως στις αρχές του Γενάρη θα αναβιώσει το έθιμο των μωμόγερων για ακόμα μία χρονιά στο Ντίσελντορφ από τον ποντιακό σύλλογο του Ντίσελντορφ. Η μεγάλη και πολύ σημαντική στιγμή του Ελληνισμού από την Ελληνική κοινότητα του Φίερζεν η οποία βραβεύτηκε με μία πρωτοβουλία που συμμετείχε και αφορούν τα παιδιά και βραβεύτηκε με το ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Το ανθισμένο Λεμονοδάσος.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi