Κοινωνία Κόσμος

Tagesspiegel: Αόρατος κίνδυνος, Υποθαλάσσιο ηφαίστειο που βράζει στην Ελλάδα.

Στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας φιλοξενείται δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται στην ηφαιστειακή δραστηριότητα της περιοχής του Αιγαίου. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται περιγραφή των γεωλογικών χαρακτηριστικών της Σαντορίνης, από τα οποία διακρίνεται η ύπαρξη ηφαιστειακής δραστηριότητας η οποία συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Το δημοσίευμα τονίζει το γεγονός ότι το υποθαλάσσιο ηφαίστειο ‘Κολόμβος’, ενδέχεται να συνδέεται με το ενεργό ηφαίστειο της Σαντορίνης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή.

Επιπροσθέτως γίνεται αναφορά σε έρευνα του Imperial College, σύμφωνα με την οποία θεωρείται πιθανή η ηφαιστειακή έκρηξη στην περιοχή τα επόμενα 150 χρόνια, καθώς, βάσει στοιχείων, η δραστηριότητα του ηφαιστείου φαίνεται να προσομοιάζει με αυτήν πριν από την τελευταία έκρηξη του υποθαλάσσιου ηφαιστείου το 1650.

Επίσης φιλοξενούνται δηλώσεις της ηφαιστειολόγου του γερμανικού γεωλογικού ερευνητικού κέντρου, Eleonora Rivalta, η οποία, βασιζόμενη στη δραστηριότητα του ηφαιστείου, θεωρεί πολύ πιθανή μία έκρηξη, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι, δεν εκτιμά να υπάρξει μεγάλης κλίμακας έκρηξη, επιβεβαιώνοντας ότι η ίδια θα έκανε διακοπές στη Σαντορίνη.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή Αρχική φωτογραφία: REUTERS

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi