Άρθρα ΡεπορτάζΕιδήσεις και ΝέαΙστορία Πολιτισμός

Τελετή εγκαινίων του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στην Σονόρα του Μεξικό – Ζωντανά και αποκλειστικά από την σελίδα μας.

Παρακολουθείστε ζωντανά και αποκλειστικά από την σελίδα μας, την τελετή των εγκαινίων του μηχανισμού των Αντικυθήρων, στην Σονόρα του Mεξικό.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο της Σονόρας του Μεξικού, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 20:30 (Ελλάδας) και Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου την ημέρα της Ελληνικής γλώσσας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά μέσα από την σελίδα μας. Το αστρονομικό ρολόι-πλανητάριο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τους Μεξικάνους, και βασίζεται στις μελέτες του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Η ημερομηνία επιλέχθηκε, ώστε να συμπίπτει με την ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας (Μνήμη Διονυσίου Σολωμού).

Το αστρονομικό ρολόι πλανητάριο τοποθετείται σε μικρή πλατεία που ονομάστηκε Πλατεία Αντικυθήρων (μέχρι τώρα Πλατεία Αστρονομίας) μέσα στην Πανεπιστημιούπολη της Σονόρας στο Ερμοσίγιο.

Η τελετή έναρξης θα γίνει από τον Δρ Alfonso Durazo Montaño, Κυβερνήτη της Sonora και την Dr. Maria Rita Plancarte Martines, Πρύτανη του Universidad de Sonora. Θα χαιρετίσει ο Πρεσβευτής της Ελλάδας κύριος Νικόλαος Κουτροκόης και αντιπροσωπεία της Πρεσβείας. Θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Τμήματος Έρευνας Φυσικής, Universidad de Sonora, Μεξικό (Μνημειακός Μηχανισμός Αντικυθήρων).

Όπως μας είπε και ο κ. Ξενοφών Μουσάς σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, <<τo MAMH, (όπως το λένε οι Μεξικάνοι, MONUMENTAL ANTIKYTHERA MECHANISM FOR HERMOSILLO, που σημαίνει Μνημειακός Μηχανισμός των Αντικυθήρων για το Ερμοσίγιο), το φτιάξαμε αρχίζοντας το 2018 μετά από έκθεση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων που έκανα στο Πανεπιστήμιο της Σονόρας. Ψυχή αυτής της ομάδας είναι ο μεξικάνος καθηγητής κύριος Raul Perez Enriquez. Την κατασκευή έκανε σε συνεργασία με εμάς η εταιρεία μεγάλων ρολογιών (όπως αυτά που είχαμε παλιά στις εκκλησίες, δημαρχία και δημόσια κτίρια) η Relojes Olvera IIΙ Genercion (προφέρεται [Ρελόχες] Ρολόγια Ολβέρα τρεσέρα Γενερασιόν [τρίτης γενιάς]) του κ. Jesus Clemente Olvera Trejo και ιδιαιτέρως ο κ. Ing. Alfredo Carmona Martínez. Από το πανεπιστήμιο της Σονόρας συνέβαλλαν εξαιρετικά οι καθηγητές κύριοι Julio Cesar Saucedo Morales και Ezequiel Rodriguez Jauregui. Η χρηματοδότηση έγινε από το πανεπιστήμιο και το κράτος της Σονόρας και από την Relojes Olvera>>.

*Και επίσης σημαντική η συνεισφορά του κ. Ξενοφών Μουσά, Kαθηγητή Φυσικής του Διαστήματος (συνταξιούχος), Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής, Τμήμα Φυσικής, Σχολή Θετικών Επιστημών Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μηχανισμός Αντικυθήρων e-enimerosi
Μηχανισμός Αντικυθήρων e-enimerosi
Κοπή της κορδέλας στα εγκαίνια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στην Σονόρα του Μεξικό. Ζωντανά και αποκλειστικά από την e-enimerosi

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόνα: e-enimerosi

Σχετικές αναρτήσεις

Διατροφή και χρήση της τεχνολογιάς στην σύγχρονη και νέα ψηφιακή εποχή

e-enimerosi

Γερμανία: Εργατικό δυστύχημα Έλληνα ομογενή

Χρήστος Μουρτζούκος

Παύλος Πολάκης: Εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

e-enimerosi