Εθνικά Θέματα

Το βρόμικο σχέδιο Αγκυρας – Σκοπίων.

Συνεχίζει η Αγκυρα τα… παιχνίδια της στα Βαλκάνια, παρότι στη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν το κλίμα εμφανίστηκε βελτιωμένο σε σχέση με το παρελθόν.
Την ίδια ώρα λοιπόν που χαϊδεύουν τον Ράμα για να δημιουργεί «αγκάθι» στις σχέσεις με την Ελλάδα, όπως φαίνεται και στην υπόθεση Μπελέρη, πλευρίζουν και τα Σκόπια. Το γράφω αυτό γιατί κάποιοι εντός της αντιπολίτευσης αναρωτιούνται γιατί η Ελλάδα δεν περνά τις συμφωνίες από τη Βουλή.

Από ό,τι λοιπόν έμαθα, η Τουρκία ίδρυσε σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου που θα φέρει προκλητικά την ονομασία «Μakedonya» (=Μακεδονία), το οποίο θα λειτουργήσει στις 11.9.2023, στη Μαλάτια της Ανατολικής Τουρκίας, μια από τις πόλεις που επλήγη από τους φονικούς σεισμούς του περασμένου Φεβρουαρίου.

Το σχολείο ανεγέρθηκε με χρήματα που συγκέντρωσε το Εμπορικό Επιμελητήριο Βόρειας Μακεδονίας και Τουρκίας, καθώς και από δωρεά του Ερυθρού Σταυρού, που χρηματοδότησε την ανέγερση πολλών σχολικών μονάδων στις περιοχές που επλήγησαν.

Σύμφωνα με το βορειομακεδονικό δίκτυο Kanal 5, το νέο σχολείο έχει έκταση 8.000 τ.μ. και διαθέτει 24 αίθουσες διδασκαλίας που φέρουν ονόματα πόλεων της Βόρειας Μακεδονίας. Στην όψη του νέου σχολικού συγκροτήματος, μάλιστα, τοποθετήθηκε πινακίδα που αναγράφει «Γυμνάσιο Μακεδονία». Καταλάβατε κάποιοι εδώ στην Αθήνα τι γίνεται;

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή Φωτογραφία αρχείου.

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi