Κοινωνία ΚόσμοςΠολιτική

Τουρισμός: Ζεσταίνεται η γερμανική αγορά

Οι τουρίστες από τη Γερμανία που επιστρέφουν από την Ελλάδα δεν μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα και η απόφαση αυτή αναζωπύρωσε τις τελευταίες τρεις ημέρες τις κρατήσεις από τη γερμανική αγορά, για την οποία υπάρχει αισιοδοξία από τους επιχειρηματίες του χώρου πως θα κινηθεί σε θετικά επίπεδα και καλύτερα από την περσινή χρονιά.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως τόσο η Κρήτη, όσο και τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται ήδη ψηλά στην ζήτηση από τους Γερμανούς τουρίστες.

Σημειώνεται πως η γερμανική τουριστική αγορά αποτελεί τη μεγαλύτερη “δεξαμενή” τουριστών και εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό. Ενδεικτικά, το 2019 καταγράφηκαν 4 εκατομμύρια αφίξεις Γερμανών τουριστών, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ.

Η άνοδος των κρατήσεων από τη Γερμανία θεωρείται κομβικής σημασίας, όχι μόνο εξαιτίας των δυνατοτήτων της αγοράς, αλλά και επειδή η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή τουριστικών εσόδων για την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως όλα δείχνουν, θα αργήσει να εκκινήσει, αφού η χώρα μας εντάσσεται προς το παρόν στην πορτοκαλί λίστα και οι Βρετανοί πρέπει να μπουν σε δεκαήμερη καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Πέρσι σύμφωνα με την ΤτΕ, οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 61,6% και διαμορφώθηκαν μόλις στα 1,135 δισ. ευρώ, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση παρουσίασε πτώση κατά 62,1% και διαμορφώθηκε στις 1.526 εκατ. ταξιδιώτες.

Τα μηνύματα από Βερολίνο

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης είχε βρεθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες στη γερμανική πρωτεύουσα ενόψει της επίσημης έναρξης της τουριστικής σεζόν, όπου είχε επαφές με τον Thomas Bareiß, Υφυπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού, αλλά και με τα στελέχη της τα κορυφαία στελέχη της TUI Group Sebastian Ebel, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και  Thomas Ellerbeck, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου.

Βάσει των μέχρι στιγμής κρατήσεων, οι άνθρωποι της TUI εκτιμούν ότι η χώρα μας αναμένεται να έχει την καλύτερη καλοκαιρινή επίδοση, μαζί με την Ισπανία και την Κύπρο.

Υπενθυμίζεται πως η TUI, που αποτελεί το μεγαλύτερο tour operator παγκοσμίως, έχει  ήδη ξεκινήσει πτήσεις  προς την Ελλάδα (από τις 14 και 15 Μαῒου) προς τα αεροδρόμια Ηρακλείου, Αράξου, Κέρκυρας, Ρόδου και Κω.

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα. Ακολουθήστε μας και στο Google news.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi