Διεθνή

Τρομοκρατικό χτύπημα στην στην Άγκυρα. Βίντεο.

Τρομοκρατικό χτύπημα κοντά στο τουρκικό κοινοβούλιο και το υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα, στη Λεωφόρο Ισμέτ Ινονού.

O υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο τρομοκράτες εξαπέλυσαν βομβιστική επίθεση μπροστά από το κτίριο του υπουργείου στην Άγκυρα, εξηγώντας ότι ο ένας από τους δράστες «εξουδετερώθηκε» και ο άλλος σκοτώθηκε (ανατινάχθηκε)  όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε.

«Δύο τρομοκράτες εμφανίστηκαν με ελαφρύ εμπορικό όχημα περίπου στις 09:30 μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών και εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβα», έγραψε στην πλατφόρμα X ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια.

Πλάνα του Reuters έδειξαν στρατιώτες, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και ένα τεθωρακισμένο όχημα συγκεντρωμένα κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας της Τουρκίας, όπου η αστυνομία είχε αποκλείσει αρκετούς κοντινούς δρόμους.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά. «Η μάχη μας θα συνεχιστεί μέχρι ο τελευταίος τρομοκράτης να έχει εξουδετερωθεί», τόνισε ο Γερλικάγια. Ο εισαγγελέας της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για την «τρομοκρατική επίθεση». Λίγη ώρα νωρίτερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι ακούστηκε έκρηξη στη συνοικία όπου βρίσκεται το κτίριο του κοινοβουλίου αλλά και πολλά υπουργεία. Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν εντόπισαν κάποια συγκεκριμένη τρομοκρατική ομάδα.

Η στιγμή της έκρηξης.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Νίκος Λυγερός: Τι σημαίνει η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Ινδίας.

e-enimerosi

Εκλογές στην Ινδία.