Εθνικά Θέματα

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι Τούρκοι σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο.

Την ώρα που ο Ερντογάν απειλεί με πυραυλικό χτύπημα στην Αθήνα, η τουρκική αεροπορία προέβη σε ένα πρωτοφανές μπαράζ παραβιάσεων ανεβάζοντας την ένταση στο κόκκινο. 32 τουρκικά F-16, μεταξύ των οποίων 20 οπλισμένα, δηλαδή μια ολόκληρη πολεμική Μοίρα, παραβίασαν 43 φορές τον Εθνικό Εναέριο Χώρο ενώ ακόμη 59 παραβιάσεις πραγματοποίησε ένα Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος, φτάνοντας συνολικά τις 102.

Λίγο μετά τις 15:00 μάλιστα, ένας μεγάλος σχηματισμός αποτελούμενος από 16 τουρκικά μαχητικά επιχείρησε να «εισβάλει» στο FIR Αθηνών νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Η Πολεμική Αεροπορία απάντησε απογειώνοντας περίπου 40 μαχητικά F-16 και Mirage 2000-5. Ακολούθησαν σκληρές αερομαχίες ενώ για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια σημειώθηκαν 20 εμπλοκές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Ο ουρανός του Αιγαίου μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης» αναφέρουν αρμόδιες πηγές τονίζοντας τον αριθμό ρεκόρ των εμπλοκών που αποτυπώνει την αναβάθμιση της τουρκικής επιθετικότητας.

Η ελληνική απάντηση πάντως, ήταν άμεση με τα γαλάζια «φτερά» να βρίσκονται διαρκώς στην 6η ώρα των τουρκικών αεροσκαφών και τα «Lock On» διαδέχονταν το ένα το άλλο μέχρι που και ο τελευταίος Τούρκος πιλότος υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το FIR Αθηνών.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi