Συμβουλές διατροφής

Υγεία ή μόνο απόλαυση;

Ο άνθρωπος κάποτε τρεφόταν με οδηγό την επιβίωση του, επιλέγοντας ενστικτωδώς στην φύση ότι έκρινε ότι του ήταν απαραίτητο για να ζήσει…

Ο πολιτισμός όμως και οι βιομηχανίες τροφίμων όταν εισέβαλαν άλλαξαν τα δεδομένα και ο κύριος λόγος δεν είναι πια η επιβίωση, αλλά η ανάγκη για απόλαυση και η ικανοποίηση της λαιμαργίας. Σήμερα τα βιομηχανικά προϊόντα έχουν κατακλύσει την αγορά και τη ζωή μας και μας δημιουργούν μια σύγχυση, καθώς επιλέγουμε να καταναλώνουμε τροφές μη φυσικές χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς τι ουσίες περιέχονται σε αυτά, ούτε πόσο κακό μπορούν να κάνουν στην υγεία μας.

Δυστυχώς ούτε κάνουμε καν τον κόπο να ψάξουμε τι είναι ακριβώς όλα αυτά που καταπίνουμε καθημερινά.

Έχουμε εναποθέσει την κατάσταση και το μέλλον της υγείας μας σε τρίτους, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι σημασία δεν έχει πια η υγεία, αλλά η απόλαυση και η ικανοποίηση της γεύσης.

Ίσως πρέπει να αναρωτηθούμε, να αμφισβητήσουμε και να πάρουμε την κατάσταση της υγείας στα δικά μας χέρια.

Πως θα γίνει αυτό;

Με το να επιστρέψουμε όσο μπορούμε σε ένα μοντέλο διατροφής όσο πιο κοντά γίνεται στον φυσικό τρόπο που κάποτε ο άνθρωπος επέλεγε για την επιβίωση του, απαλλαγμένο όσο το δυνατόν περισσότερο από επεξεργασμένα προϊόντα.

Η Γερακάκη Στυλιανή σπούδασε στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Αμαρουσίου στην ειδικότητα “ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ” και είναι κάτοχος “Βεβαίωσης Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ” από τον Εθνικό οργανισμό Πιστοποίησης προσόντων και επαγγελματικού προσανατολισμού Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Έχει αρθρογραφήσει για θέματα διατροφής και υγείας σε πολλά διαδικτυακά περιοδικά και ιστοσελίδες. Μπορείτε να επισκεφτείτε και τη σελίδα της στο Facebook εδώ.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Διατροφή και διακοπή καπνίσματος.

e-enimerosi

Ο εθισμός στην τηλεόραση παχαίνει!

e-enimerosi

Ποιο είναι το πραγματικό γιαούρτι?

e-enimerosi