Άρθρα ΡεπορτάζΔιεθνήΚύπρος

Ζωντανά: Ιωάννης Μάζης και Γιάννος Χαραλαμπίδης. Ανάλυση σε βάθος για Κύπρο και Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Παρακολουθήστε ζωντανά στο κανάλι του Απόδημου παλμού και την εκπομπή ”Με την μάτια του απόδημου” με τον Μουρτζούκο Χρήστο και καλεσμένους τον Ιωάννη Μάζη και τον Γιάννο Χαραλαμπίδη.

Ο κ. Ιωάννης Μάζης Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο ΕΚΠΑ και συγγραφέας, ο Δρ Γιάννος Χαραλαμπίδης επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κολεγίου Λήδρα.

Οι εξελίξεις στην Κύπρο, τα γεγονότα στην Πύλα, τα περιστατικά με τους λαθρομετανάστες στον Χλώρακα, και ο τρίτος Αττίλας από την Τουρκία στο νησί.

Η γενοκτονία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ των Αρμενίων και η σιωπή της Διεθνούς κοινότητας, τα συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ των δύο γεγονότων σε Κύπρο και Ναγκόρνο-Καραμπάχ, οι παράλληλες πορείες προς εξαφάνιση ανθρώπων από τους τόπους κατοικίας εκατοντάδων ετών, ο κίνδυνος για τον ελληνισμό και οι μελλοντικές επιδιώξεις της Τουρκίας σε Αρμενία και ελληνισμό.

Με βαθιά γνώση των πραγμάτων και προσωπικές εμπειρίες, θα δώσουν το στίγμα τους για το τι μέλει γενέσθαι στην γεωπολιτική σκακιέρα το μελλοντικό διάστημα. Τα λάθη, οι παραλείψεις των προηγούμενων δεκαετιών, αλλά και οι βλέψεις και ο προγραμματισμός για το μέλλον σε περιοχές οι οποίες τις επόμενες δεκαετίες θα προκαλέσουν την διεθνή γεωπολιτική στρατηγική της Διεθνούς κοινότητας.

Δείτε ζωντανά την εκπομπή εδώ.

Παρακολουθείστε ολόκληρη την συνέντευξη στο κανάλι μας στο YouTube. Πατήστε το καμπανάκι για να σας έρχονται όλες οι ειδοποιήσεις, κάντε εγγραφή, γράψτε το δικό σας σχόλιο και το δικό σας like για να υποστηριχθεί η προσπάθεια που κάνουμε.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Το ανθισμένο Λεμονοδάσος.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος